Portal de știri
Societate

Un moldovean a decedat în urma unei explozii în regiunea Briansk

Un moldovean a decedat în urma unei explozii la punctul de trecere a frontierei Troebortnoe din regiunea Briansk a Federației Ruse. Despre aceasta a anunțat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene într-o postare pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Al doilea cetățean din Moldova a fost internat în secția de reanimare a spitalului raional central din Sevsk, regiunea Briansk. Identitatea ambelor persoane a fost stabilită.

Potrivit MAEIE, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă este în contact cu autoritățile competente, dar și cu rudele victimelor, pentru a oferi asistența consulară necesară.

Agenția de presă rusă TASS scrie că pe 26 iulie, armata ucraineană, controlând de la distanță o dronă, a aruncat un dispozitiv exploziv la punctul de trecere a frontierei Troebortnoe din regiunea Briansk.

Mass-media, îl citează pe guvernatorul regiunii Briansk, Alexandr Bogomaz care a scris în Telegram că au avut de suferit patru persoane. Alte surse precizează că explozibilul a fost lansat peste un depozit de păstrare temporară, situat în vecinătatea punctului de trecere a frontierei. Presa ucraineană, folosește formula „atacul „ar fi fost comis” de partea ucraineană”, ceea ce ar putea însemna că Ucraina nu confirmă informația difuzată de partea rusă.

Related posts

12 tiruri blocate în zona de control vamal Bacevsk au fost evacuate

Albasat

Cursul valutar oficial la 20.01.2023

AlbasatTV, Nisporeni

(video/foto) Pompierii din Nisporeni au verificat starea sobelor în casele din Cioreşti

Albasat

Leave a Comment