Nisporeni Societate

Un obiect explozibil a fost descoperit într-o grădină din oraşul Nisporeni. Proiectilul provine din perioada celui de-al Doilea Război Mondial

Lucrul în grădină i-a dat bătăi de cap. Vorbim despre un bărbat din oraşul Nisporeni, care a  descoperit un obiect metalic, asemănător cu o muniţie, în timp ce efectua lucrări agricole în grădină. Speriat de cele văzute, bărbatul a alertat oamenii legii. Imediat la faţa locului s-a deplasat Grupa Operativă a Inspectoratului de Poliţie Nisporeni, care a încercuit zona.

În urma investigaţiilor demarate, oamenii legii au depistat un proiectil de artilerie. Totodată, au fost alertaţi geniştii.

 ION BOUROŞ, SPECIALIST  SUPERIOR AL SERVICIULUI SUPRAVEGHERE ARMAMENT AL IP NISPORENI: “La data de 18, luna curentă, în jurul orelor 10:30, la Inspectoratul de Poliţie a parvenit o înştiinţare telefonică de la un cetăţean, din oraşul Nisporeni, str. Alexandru cel Bun, precum că în timp ce efectua careva lucrări în grădina personală a gospodăriei date a depistat un obuz, un proiectil, dumnealui nu cunoştea în amănunte.  Imediat la faţa locului ne-am deplasat, atât poliţia, cât şi organele abilitate, am înconjurat locul dat.”

Specialiştii  au constatat că proiectilul este de producţie sovietică şi a rămas în pământ de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial. Obuzul prezenta pericol de a exploda. Elementul de muniţie a fost ridicat de genişti şi a fost transportat  la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca pentru a fi distrus.

ION BOUROŞ, SPECIALIST  SUPERIOR AL SERVICIULUI SUPRAVEGHERE ARMAMENT AL IP NISPORENI: “Era un proiectil de artilerie, cu diametrul de 22 mm.  La momentul dat, am înştiinţat Batalionul de Geniu automat, care tot ieri, în jurul orelor 15 s-au prezentat la faţa locului şi a fost ridicat proiectilul dat şi a fost transportat la locul destinaţiei pentru a fi distrus.  El prezenta pericol, dumnealor rămâne să cerceteze obiectul în amănunt.” 

Precizăm, că în luna curentă geniștii au intervenit în oraşul Nisporeni deja de  trei ori. Într-un caz, o muniţie  a fost depistată într-o grădină din localitate, iar cu aproape două săptămâni în urmă, un bărbat a descoperit o grenadă în timp ce făcea ordine în beci.

 

 

Related posts

Klaus Iohannis a prelungit starea de urgență până pe 14 mai: Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital

Albasat

4,9 mii de întreprinderi nou create și 7,8 mii lichidate în 2018

Albasat

Cel mai popular parc de distracții din Europa după Disneyland Paris se deschide în 29 mai și anunță cum poate fi vizitat

Albasat

Leave a Comment