ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Un polițist de la Inspectoratul de Poliţie Nisporeni printre premianții turneului de luptă națională „Trânta” în memoria generalului-maior de poliție Anton Gamurari

La 3 ani de la trecerea în neființă a generalului-maior de poliţie și primul Comandant al Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”, Anton GAMURARI, astăzi a fost adus un omagiu în memoria acestuia.

În semn de recunoștință, în cadrul Brigăzii s-a desfășurat campionatul la trântă. Prezent la deschiderea competiției, șeful Poliției Naționale, Viorel CERNĂUȚEANU, a subliniat importanța păstrării memoriei veșnice a eroilor naționali: „Păstrăm memoria eroului națiunii, generalului Anton Gamurari, care a făcut istorie în această subdiviziune și în Republica Moldova, ținând piept provocărilor în războiul din 1992. Să nu uităm istoria celui care a adus rezultate remarcabile în activitatea sa, prin profesionalism, dedicație, perseverență și corectitudine de a fi un adevărat ofițer”.

Anton Gamurari a fost omul care a stat la baza formării Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”, iar în urma conflictului transnistrean a fost decorat cu Ordinul Republicii.

Alin SAVIȚCHI este luptătorul care a reprezentat IP Nisporeni în cadrul turneului, reușind să urce pe locul 3 al podiumului învingătorilor. În categoria de greutate de până la 100 kg, ofițerul Secţiei Urmărire Penală, inspector superior Alin SAVIȚCHI, a demonstrat forță și o prezență fizică excelentă în luptele sale, ceea ce i-a garantat un loc de frunte în clasamentul final.

De asemenea, lupte interesante și un control impresionant asupra adversarilor au prezentat: inspectorul superior Gheorghe ENACHE (Secția investigații infracțiuni), care a luptat în categoria de greutate +100 kg și agentul superior Radu Bargan (sectorul de poliție nr.5 „Grozești”), care a luptat în categoria de greutate de până la 80 kg.

Related posts

Mesajul Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, dedicat Zilei Europei 2023

AlbasatTV, Nisporeni

Decizia CSJ: Ex-președintele Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu

AlbasatTV, Nisporeni

Igor Munteanu: Sperăm că la 21 mai autoritățile vor ține sub control oameni cu viziuni diametral diferite

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment