ALBASAT
Societate

Un protocol privind reglementarea construirii apeductului care va subtraversa Prutul, semnat

Protocolul de amendare a Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reglementarea construirii apeductului care va subtraversa Prutul a fost semnat la Iași. Despre aceasta a anunțat vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, citat de IPN.

Primul proiect de acest tip va fi realizat între localitățile Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova). Până la final de an, apa potabilă de calitate, produsă de ApăVital, va trece Prutul, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

Investițiile pe teritoriul României și pe teritoriul Republicii Moldova, până la punctele de interconectare, inclusiv traversarea frontierei, vor fi realizate de către operatorul regional de alimentare cu apă și de canalizare din România, ApăVital, iar Republica Moldova va achita costurile de racordare a localităților din zona în care va fi apeductul construit.

Din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală este în curs de implementare un proiect ce vizează construcția rețelelor de apeduct pentru 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni care urmează să se conecteze la punctul de interconectare.

Related posts

Pentru prima dată, valoarea totală a criptomonedelor a trecut de 1.000 de miliarde de dolari

Albasat

Igor Grosu în Parlamentul României: Hai să dăm mână cu mână, ca să construim un viitor comun

Albasat

Militarii vor fi la datorie de Paşti. Ministrul apărării: Să daţi dovadă de înțelegere

Albasat

Leave a Comment