ALBASAT
Nisporeni Societate

Un șofer de taxi beat, implicat într-un accident

Un accident cu implicarea unui taxi a avut loc în satul Brătuleni a doua zi de Revelion. Automobilul era condus de un bărbat de 29 de ani, locuitor al oraşului Ungheni, care aparţinea unei companii de taxi din Ungheni. Potrivit poliţiei, conducătorul auto, aflându-se într-o curbă, a pierdut controlul volanului şi a ajuns într-un gard. În vehicul se afla un pasager. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

SERGIU MARIAN,  OFIŢER PENTRU SISTEMATIZAREA CIRCULAŢIEI RUTIERE A IP NISPORENI: “La data de 2 ianuarie 2020, în jurul orei 16:30, în satul Brătuleni s-a produs un accident rutier cu implicarea unui mijloc de transport de taxi. Este vorba de o persoană cu vârsta de 29 de ani. Aflându-se în stare de ebrietate, într-o curbă a pierdut controlul volanului şi s-a tamponat într-un gard.”

Şoferul a fost supus testării alcooscopice şi s-a constatat că era în stare avansată de ebrietate.

 SERGIU MARIAN,  OFIŢER PENTRU SISTEMATIZAREA CIRCULAŢIEI RUTIERE A IP NISPORENI: “Din rezultatele preliminare s-a constatat că taximetristul nu se afla în regimul de lucru, era în afara orelor de lucru. În aerul expirat s-a depistat o concentraţie de 1,12 miligrame/litru, ceea ce constituie o stare de ebrietate cu grad avansat.”

Şoferul riscă o pedeapsă sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore şi  anularea permisului de conducere. Prima zi din anul 2020 a fost cu ghinion pentru un bărbat din raionul Nisporeni, care a urcat băut pe bicicletă. Chiar dacă a consumat băuturi alcoolice, acesta circula nestingherit pe străzile din oraş. Bărbatul  a fost oprit de poliţişti şi a fost testat cu aparatul alcooltest.

“ – Recunoaşteţi că aţi consumat băuturi alcoolice?

  • Da, da. De ce să nu recunosc?
  • Sunteţi de acord să faceţi o suflare în Drager pentru verificare?
  • Dă, să suflu. Dacă trebuie…

 – Suflaţi în continuu. Trageţi mai mult aer în piept şi apoi suflaţi…

Aşteptăm analiza.

 – Cât aţi servit azi?

  • Un pahar de izvar, un pahar de vin, am lucrat.

 ION MATEESCU, OFIŢER AL SERVICIULUI SUPRAVEGHERE TEHNICĂ ŞI ACCIDENTE RUTIERE: “La data de 1 ianuarie 2020, în jurul orelor 20:40, fiind implicat în serviciul în cadrul echipajului de patrulare şi acţionare operativă la apelul de urgenţă, de comun cu un ofiţer de sector,  patrulând străzile oraşului Nisporeni întru monitorizarea circulaţiei rutiere şi prevenirea accidentelor rutiere, la intersecţia străzii Suveranităţii cu str. Chişinăului a fost observat un biciclist, ce conducea neadecvat şi nu era echipat cu vestă reflectorizantă. Fiind stopat şi din discuţii cu dumnealui, în cavitatea bucală se simţea un miros de alcool. Fiind supus testării alcooscopice cu aparatul Drager, a arătat un rezultat de 0,97 miligrame/litru în aerul expirat.”

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii din Nisporeni au venit cu recomandări.

 ION MATEESCU, OFIŢER AL SERVICIULUI SUPRAVEGHERE TEHNICĂ ŞI ACCIDENTE RUTIERE:  “În acest context, poliţia recomandă ca bicicliştii, vizitii, conducători de ciclomotoare să nu urce în stare de ebrietate la volan, să respecte regulamentul circulaţiei rutiere. În caz contrar vor fi sancţionaţi conform Codului Contravenţional sau Penal.”

Pentru aceste încălcări biciclistul a fost sancţionat cu o amendă de 18 mii de lei.

Related posts

Două cazuri noi de COVID-19, confirmate astăzi în raionul Nisporeni

Albasat

Igor Dodon dă asigurări că nu se implică în justiție și în activitatea procurorului general

Albasat

ASP reia prestarea serviciului de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce

Albasat

Leave a Comment