Nisporeni Societate

Un şofer din raionul Nisporeni, prins de patru ori băut la volan. Bărbatul a fost trimis după gratii

Un tânăr de 26 de ani, din satul Păruceni, raionul Nisporeni, care a fost prins de patru ori  beat la volan, a fost condamnat la închisoare. Conducătorul auto a fost  depistat anul trecut în timp ce conducea în stare de ebrietate şi încă în lipsa permisului de conducere, care i-a fost retras anterior pentru o asemenea încălcare. Iar decizia  instanței de judecată privind sancţionarea acestuia sub formă de arest a fost pronunțată la 12 martie curent, de către magistrații de la Judecătoria Ungheni.

Primul caz în care şoferul a fost prins beat la volan a avut loc în martie 2015. După cinci luni mai târziu,conducătorul auto a fost depistat din nou, conducând în stare de ebrietate. Pentru fiecare caz aparte, acesta a fost amendat şi a fost privat de dreptul de a conduce. Chiar dacă tânărul a fost sancţionat, el nu şi-a învăţat lecţia. Acesta a fost prins în noiembrie 2018,  la fel, băut la volan. Iar în februarie, anul trecut, tânărul a fost depistat din nou că conducea în stare de ebrietate. Testele la care a fost supus au arătat că acesta avea o concentrație de alcool de 0,61 mg/l în aerul expirat.

 SERGIU MARIAN, OFIŢER PENTRU SISTEMATIZAREA CIRCULAŢIEI RUTIERE A IP NISPORENI: “Este vorba despre o persoană de gen masculin, cu vârsta de 26 de ani, locuitor al satului Păruceni, care a fost depistat în stare de ebrietate cu grad avansat, având o concentraţie de alcool de 0,61 mg/l. În rezultatul examinării s-a constatat că această persoană anterior a mai fost sancţionat pentru fapta dată. Ea era privată de dreptul de a conduce mijloace de transport.

 În anul 2015 a fost depistat de două ori la volan în stare de ebrietate. Atunci a fost sancţionat cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de 5 ani şi i s-a aplicat amendă în mărime de 19 500 de lei. Deja următoarea dată a fost depistat pe 4 noiembrie 2018, iarăşi s-a aflat în stare de ebrietate cu grad avansat şi ultima dată a fost depistat pe 18 februarie 2019. “

La 12 martie, i-a fost stabilită pedeapsa  și astfel tânărul a fost condamnat la jumătate de an de închisoare în penitenciar de tip semiînchis.

SERGIU MARIAN, OFIŢER PENTRU SISTEMATIZAREA CIRCULAŢIEI RUTIERE A IP NISPORENI: “Conform sentinţei Judecătoriei Ungheni din 12 martie 2020 pentru fapta săvârşită i s-a aplicat o sancţiune sub formă de arest pe un termen de 6 luni, cu anularea dreptului de a conduce vehicule.” 

Precizăm că, în anul 2018, Parlamentul a modificat legislația și a introdus sancțiuni mai dure pentru șoferii care conduc în stare de ebrietate. Astfel, în cazul în care conducătorul auto este prins băut la volan, având concentrația de alcool mai mare de 0,30 mg/l în aerul expirat, se inițiază urmărirea penală, iar șoferului îi poate fi retras permisul de conducere,  în baza unei decizii judecătorești.

Dacă conducătorul auto vrea să-și redobândească dreptul de a conduce, o poate face doar după patru ani de la pronunțarea sentinței definitive. Mai mult ca atât, trebuie să susțină repetat examenul auto, proba teoretică și practică, și să prezinte un certificat privind instruirea anti-alcool, care face parte din programul probațional obligatoriu.

 

 

Related posts

Trei sferturi din populaţia globului, dispusă să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2. Sondaj

Albasat

Creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19. România atinge un nou record negativ al infecțiilor cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

Albasat

Problemele care îi alarmează cel mai mult pe moldoveni, sondaj

Albasat

Leave a Comment