Portal de știri
Fără categorie

Un vinificator acuză că i s-a fabricat dosar penal pentru a fi deposedat de bani

Administratorul „Univers Vin” SRL din Nisporeni, Oleg Roșca, susține că s-a pomenit cu contul bancar blocat ca urmare a unei hotărâri judecătorești prin care s-a dispus încasarea a trei milioane de lei pentru o pretinsă datorie față de o altă vinărie.

Într-o conferință de presă la IPN, vinificatorul a spus că, de fapt, dosarul i-a fost fabricat și că datoria pretinsă nu există. Dimpotrivă, această sumă urmează să-i fie achitată companiei pe care o administrează pentru serviciile pe care le-a prestat. Oleg Roșca a mai spus că acest dosar, ca și altele intentate altor vinificatori, „este pusă la cale de către o grupare care deposedează oamenii de afaceri din domeniu de bunuri prin acțiuni de intimidare și prin hotărâri de judecată”.

Oleg Roșca spune că este de profesie vinificator și deține o companie de vinificație cu viță de vie și livezi, asigurând între 50 și 60 de persoane de la sat cu locuri de muncă. Potrivit lui, blocarea contului bancar a fost pronunțată de către judecătoarea Maria Chiperi de la Judecătoria Anenii Noi, care a dispus încasarea celor trei milioane de lei în favoarea „Dionysos Mereni”.

„Acest dosar este inventat de către Ciobanu Dorin, administrator de insolvabilitate al „Dionysos Mereni”, cu Bilinkis Alexandru, fondatorul „Dionysos Mereni” și „Orhei-Vit”, și Șeiman Oleg, jurist. Inventat, pentru că nu există nicio datorie, ci invers, ei ne datorează o sumă pentru servicii. Marfa este în stoc, însă ei nu vor să o ridice și au hotărât să-mi ia bani din cont, motivând ca eu nu vreau să le eliberez marfa”, a notat Oleg Roșca.

Administratorul SRL „Univers Vin” a declarat că acum dosarul se află la Curtea de Apel Chișinău și nu este clar cu se va finaliza acesta, întrucât Alexandru Bilinkis ar avea legături și cu judecătorii, și cu procurorii, iar ca urmare sunt obținute hotărârile dorite. „În urma schemelor puse în aplicare de judecători și procurori au fost deposedate de proprietăți companii ca Weis-MD, Vinăria din Vale, Vinia Traian, Lion Gri, Berhord etc.”, a declarat Oleg Roșca.

Președintele Asociației Obștești  „Centrul de Inițiative și Monitorizare Autorități Publice”, Ion Dron, care l-a însoțit pe vinificator la conferință,  susține că Oleg Roșca este unul dintre mulți care au avut de pătimit de pe urma schemelor obscure  din domeniul vinificației.  „Judecătoria din Anenii Noi a dispus sechestrarea a trei milioane de lei ai societății „Univers Vin” în temeiul unui proces, în viziunea noastră, inventat. Este grav că procesul a derulat fără prezența reprezentanților acestei societăți. Astăzi, cazul se află pe rol la Curtea de Apel și care va fi rezultatul nu cunoaștem și suntem sceptici, pornind de la faptul că cei care stau în spatele schemelor de deposedare de bunuri și bani au o rețea bine închegată”, a notat Ion Dron, care este și avocat.

Ion Dron a mai spus că este necesar ca toți cei care s-au confruntat cu abuzuri, cu deposedare de bunuri, cu preluarea afacerilor să denunțe aceste scheme, implementate și cu ajutorul instituțiilor de stat, „pentru că această piramidă mafiotă să fie lichidată”.

Related posts

Clipe memorabile, oferite de artiștii din Nisporeni (VIDEO)

AlbasatTV, Nisporeni

Medicul Silvia Ibriciuc: „Viața după COVID este diferită”

AlbasatTV, Nisporeni

La Chișinău începe Festivalul de Film Studențesc

AlbasatTV, Nisporeni

Bogdan Aurescu: Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride

AlbasatTV, Nisporeni

Oportunități pentru tineri în municipiul Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Aderarea la Zona Unică de Plăți în Euro va aduce plăți mai rapide și mai ieftine, viceguvernator

AlbasatTV, Nisporeni

Dinamica implementării Acordului de Asociere a oferit Moldovei statut de țară candidată la aderare, opinii

AlbasatTV, Nisporeni

Andrei Spînu: Cauzele avariei de la Termoelectrica, investigate cu sprijinul SIS

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 26.11.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Germania vrea să uşureze procedurile de obţinere a cetăţeniei

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment