ALBASAT
Nisporeni Societate

Unui consilier din Milești i-a fost ridicat mandatul, iar altul a demisionat. Cine le ia locul

Comisia Electorală Centrală (CEC) a atribuit, în cadrul ședinței din 30 iunie 2022, noi mandate de consilier în Consiliul sătesc Milești, raionul Nisporeni, după ce unui consilier i-a fost ridicat mandatul, iar altul a demisionat.

Potrivit CEC, Consiliul sătesc Milești, a ridicat mandatul consilierului Vîlcu Vladimir ales pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, în legătură cu absența fără motive întemeiate de la trei ședințe consecutive ale consiliului. Astfel, a devenit vacant un mandat de consilier atribuit blocului electoral respectiv.

De asemenea, Comisia a recepționat și cererea de demisie a consilierului Chiţanu Fiodor ales pe lista Partidului Democrat din Moldova în consiliul sătesc Milești și documentele necesare atribuirii mandatelor de consilier următorilor candidați supleanți.

Conform documentelor electorale pe care le deține CEC, mandatele de consilier în Consiliul sătesc Milești le revin candidaților supleanți Trocinel Dumitru de pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” și Podribenicova Nina de pe lista Partidului Democrat din Moldova, confirmate prin hotărârea Judecătoriei Ungheni din 25 octombrie 2019. 

La adoptarea hotărârii privind atribuirea mandatelor, Comisia a reținut declarația de refuz a candidatului supleant Britcaru Olga de pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” și certificatul de deces (în copie) al candidatului supleant Petic Nicolae de pe lista Partidului Democrat din Moldova.

Noii consilieri, Trocinel Dumitru și Podribenicova Nina, au obligația de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia.

Related posts

Tinerii din Nisporeni, invitați la o masă rotundă cu genericul „Stop traficului de ființe umane!”

Albasat

Cursul valutar oficial la 23.12.2020

Albasat

Lecții de educație rutieră, la un liceu din Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment