Portal de știri
Societate

Vaccinul împotriva variolei maimuţei oferă o protecţie de 78%, potrivit unui studiu britanic

O singură doză a vaccinului împotriva variolei maimuţei oferă o protecţie de 78% contra virusului care dezvoltă această boală, potrivit unor date medicale obţinute în Anglia, despre care oficialii britanici din domeniul sănătăţii au spus că reprezintă cea mai puternică dovadă obţinută până în prezent despre eficacitatea serului, informează Agerpres.

Numărul cazurilor de variola maimuţei a rămas relativ mic, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) continuă să clasifice această boală drept o urgenţă de sănătate globală – cel mai înalt nivel al său de alertă sanitară.

Autorii noului studiu au analizat datele medicale obţinute după administrarea vaccinului produs de compania Bavarian Nordic, în Anglia, în perioada 4 iulie – 3 noiembrie, a anunţat Agenţia britanică pentru securitate sanitară (UKHSA).

O singură doză a vaccinului oferă o protecţie de 78% la 14 zile după administrare, însă experţii în sănătate estimează că a doua doză a serului oferă o protecţie mai mare şi mai îndelungată. Peste 55.000 de doze ale acestui vaccin au fost administrate până în prezent, conform aceleiaşi agenţii.

Variola maimuţei, o boală care era până acum endemică în mai multe ţări din vestul şi centrul Africii, a cunoscut o evoluţie „explozivă” la nivel mondial în prima parte a acestui an. De atunci, peste 80.000 de cazuri au fost confirmate în lumea întreagă, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlului Bolilor din Statele Unite (CDC).

Related posts

Cursul valutar oficial la 13.08.2020

Albasat

Cursul valutar oficial la 23.02.2021

Albasat

Incubatorul de Afaceri Nisporeni a semnat un acord de colaborare cu Liceul Teoretic „Boris Cazacu” din oraşul Nisporeni, privind dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul liceenilor

Albasat

Leave a Comment