Portal de știri
Societate

Valută nedeclarată ridicată de la doi pasageri care se îndreptau spre Italia

Două persoane au încercat să treacă vama Leușeni și postul vamal Aeroportul Internațional Chişinău cu valută ce depășește limita permisivă de 10 mii de euro. În ambele cazuri mijloacele financiare au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, precizează Serviciul Vamal într-un comunicat de presă citat de IPN.

În primul caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, cetățean al Italiei, în bagajele personale ale căruia vameșii de la Leușeni au depistat 36 de mii de euro. Bărbatul era în calitate de pasager într-un microbuz ce se deplasa din Republica Moldova spre Italia.

În al doilea caz vameșii de la Aeroport Internațional Chişinău, în conlucrare cu polițiștii de frontieră, au depistat în bagajul unui pasager de la ruta Chişinău – Roma suma de 19450 de euro, nedeclarată controlului vamal.

Potrivit Serviciului Vamal, ambele persoane au comunicat că nu cunoșteau că mijloacele financiare urmau a fi declarate obligatoriu controlului vamal.

Conform reglementărilor în vigoare, echivalentul sumelor de peste 10 mii de euro sunt supuse declarării obligatorii. În cazul depistării numerarului care depășește pragul valoric de 10 mii de euro, persoanele care nu l-au declarat sunt sancționate contravențional sau penal, după caz, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată.

Related posts

Răspunsul sistemului național anti-trafic trezește motive de îngrijorare, La Strada

Albasat

Șase persoane, printre care și un polițist de frontieră, reținute pentru migraţie ilegală

AlbasatTV, Nisporeni

Statul va acoperi dobânzile la creditele în valoarea fondului de remunerare a muncii pentru 3 luni

Albasat

Leave a Comment