ALBASAT
Actualitate Societate

Vânătoarea din mașini, aeronave, precum și cu utilizarea dronelor va fi interzisă

Vânătoarea din mijloace de transport, aeronave, precum și cu utilizarea aeronavelor fără pilot va fi interzisă. De asemenea, urmează să fie interzisă urmărirea exemplarelor din specii de faună sălbatică. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, în cadrul unor discuții publice despre acțiunile necesare pentru contracararea braconajului, transmite IPN.

Lilian Carp a menționat că este în proces de elaborare un proiect de lege care are drept scop combaterea braconajului. Inițiativa prevede mai multe interdicții în procesul de vânat.

„Din păcate, braconierii au utilaje tot mai sofisticate – începând cu drone cu termovizoare, cu ciclomotoare. Trebuie să înțelegem ce urmează să modificăm în legislație, pentru a combate acest lucru”, a menționat președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

În cadrul ședinței au fost prezentate mai multe propuneri față de această inițiativă legislativă. După definitivare, documentul va fi înregistrat și examinat în cadrul comisiilor parlamentare.

Related posts

Moldovenii vor avea buletine de identitate cu semnătură digitală

AlbasatTV, Nisporeni

S-a prelungit termenul de acces la terenurile situate după traseul Tiraspol-Camenca

AlbasatTV, Nisporeni

COVID-19: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 655 de cazuri noi

Albasat

Leave a Comment