ALBASAT
Fără categorie

Vânzările Alibaba au atins 10 miliarde de dolari în prima oră a Zilei Celibatarilor

Vânzările gigantului de comerţ online Alibaba au atins 69 de miliarde de yuani (9,92 miliarde dolari) în prima oară a Zilei Celibatarilor, în creştere cu 21% faţă de evenimentul de anul trecut, transmite Reuters.

Ziua Celibatarilor este cel mai important eveniment din comerţul online la nivel mondial, iar anul trecut Alibaba a realizat în ziua respectivă vânzări de 168 de miliarde de yuani (24,15 miliarde de dolari).

Un număr disproporţionat de mare de vânzări au loc în primele minute ale evenimentului care se desfăşoară pe parcursul a 24 de ore, când sunt înregistrate tranzacţii pentru produse aflate în aşteptare.

Alibaba marchează evenimentul anual cu o gală, la care în acest an a participat cântăreaţa Mariah Carey, o japoneză care a impersonat-o pe Beyonce şi un spectacol al Cirque du Soleil care a avut ca temă cumpărăturile de pantofi.

Acesta a fost ultimul eveniment de Ziua Celibatarilor organizat de Alibaba sub conducerea fondatorului şi preşedintelui Jack Ma. Actualul director general Daniel Zhang va prelua funcţia de preşedinte anul viitor, a anunţat compania în septembrie.

Cu toate că vânzările Alibaba continuă să crească, acţiunile companiei au scăzut cu 16% în acest an, din cauza incertitudinilor legate de tensiunile comerciale dintre China şi Statele Unite.

La începutul lunii noiembrie, Alibaba a revizuit în scădere estimările referitoare la veniturile din acest an, avertizând că vânzările de produse scumpe vor vfi afectate. Pentru a compensa, Alibaba va încasa venituri mai mici de la platformele sale, pe termen scumrt, pentru a păstra brandurile şi cumpărătorii noi.

În acest an, la Ziua Celibatarilor s-au înscris 180.000 de branduri, iar duminică, la ora locală 10 a.m. vânzările  se apropiau de 20 de miliarde de dolari.

Related posts

Începe Postul Crăciunului

AlbasatTV, Nisporeni

Igor Grosu despre protestele fermierilor: e dreptul lor să protesteze

AlbasatTV, Nisporeni

Dragoș Tudorache: Nu am auzit îndoieli cu privire la Republica Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 28.11.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” va avea un nou concept

AlbasatTV, Nisporeni

Comisia vetting începe astăzi audierea judecătorilor Curții Supreme de Justiție

AlbasatTV, Nisporeni

Două persoane depistate fără suflare într-o mașină blocată în nămeți

AlbasatTV, Nisporeni

Noutăți fiscale privind TVA

AlbasatTV, Nisporeni

Un autocar care venea în Moldova din Italia a derapat lângă Costești

AlbasatTV, Nisporeni

Încă 139 de localități din 16 raioane rămân fără lumină

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment