Portal de știri
Fără categorie

Vânzările Alibaba au atins 10 miliarde de dolari în prima oră a Zilei Celibatarilor

Vânzările gigantului de comerţ online Alibaba au atins 69 de miliarde de yuani (9,92 miliarde dolari) în prima oară a Zilei Celibatarilor, în creştere cu 21% faţă de evenimentul de anul trecut, transmite Reuters.

Ziua Celibatarilor este cel mai important eveniment din comerţul online la nivel mondial, iar anul trecut Alibaba a realizat în ziua respectivă vânzări de 168 de miliarde de yuani (24,15 miliarde de dolari).

Un număr disproporţionat de mare de vânzări au loc în primele minute ale evenimentului care se desfăşoară pe parcursul a 24 de ore, când sunt înregistrate tranzacţii pentru produse aflate în aşteptare.

Alibaba marchează evenimentul anual cu o gală, la care în acest an a participat cântăreaţa Mariah Carey, o japoneză care a impersonat-o pe Beyonce şi un spectacol al Cirque du Soleil care a avut ca temă cumpărăturile de pantofi.

Acesta a fost ultimul eveniment de Ziua Celibatarilor organizat de Alibaba sub conducerea fondatorului şi preşedintelui Jack Ma. Actualul director general Daniel Zhang va prelua funcţia de preşedinte anul viitor, a anunţat compania în septembrie.

Cu toate că vânzările Alibaba continuă să crească, acţiunile companiei au scăzut cu 16% în acest an, din cauza incertitudinilor legate de tensiunile comerciale dintre China şi Statele Unite.

La începutul lunii noiembrie, Alibaba a revizuit în scădere estimările referitoare la veniturile din acest an, avertizând că vânzările de produse scumpe vor vfi afectate. Pentru a compensa, Alibaba va încasa venituri mai mici de la platformele sale, pe termen scumrt, pentru a păstra brandurile şi cumpărătorii noi.

În acest an, la Ziua Celibatarilor s-au înscris 180.000 de branduri, iar duminică, la ora locală 10 a.m. vânzările  se apropiau de 20 de miliarde de dolari.

Related posts

Clipe memorabile, oferite de artiștii din Nisporeni (VIDEO)

AlbasatTV, Nisporeni

Medicul Silvia Ibriciuc: „Viața după COVID este diferită”

AlbasatTV, Nisporeni

La Chișinău începe Festivalul de Film Studențesc

AlbasatTV, Nisporeni

Bogdan Aurescu: Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride

AlbasatTV, Nisporeni

Oportunități pentru tineri în municipiul Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Aderarea la Zona Unică de Plăți în Euro va aduce plăți mai rapide și mai ieftine, viceguvernator

AlbasatTV, Nisporeni

Dinamica implementării Acordului de Asociere a oferit Moldovei statut de țară candidată la aderare, opinii

AlbasatTV, Nisporeni

Andrei Spînu: Cauzele avariei de la Termoelectrica, investigate cu sprijinul SIS

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 26.11.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Germania vrea să uşureze procedurile de obţinere a cetăţeniei

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment