Portal de știri
Societate

Vicepremierul Popescu a avut o întrevedere cu noua șefă a Misiunii OSCE în Moldova

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, a avut o întrevedere cu noua șefă a Misiunii OSCE în Republica Moldova, ambasadoarea Kelly Keiderling. Oficialii au discutat despre stadiul actual al procesului de reglementare transnistreană și situația de securitate în regiune, transmite IPN.

„M-am referit la impactul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei asupra funcționării formatului de negocieri 5+2 și a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol. Totodată, am atras atenția șefei misiunii OSCE asupra agravării continue a situației drepturilor omului în regiunea transnistreană, fiind solicitată o implicare mai activă a OSCE și Misiunii sale din Moldova în acest sens”, a declarat Nicu Popescu, citat într-un comunicat presă.

Vicepremierul a reiterat poziția autorităților de la Chișinău privind soluționarea pașnică, pe căi politico-diplomatice, a conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor recunoscute internațional și cu acordarea unui statut special pentru regiunea transnistreană.

„În încheierea întrevederii noastre, i-am urat succes ambasadoarei Kelly Keiderling în exercitarea mandatului său, asigurând-o de suportul deplin al MAEIE”, a mai spus Nicu Popescu.

Related posts

Comisia pentru Situații Excepționale din Nisporeni, în ședință cu privire la pericolul virusului de pestă porcină africană

Albasat

Adrian Candu propune un guvern minoritar tehnocrat în cazul declanșării alegerilor anticipate

Albasat

Alexei Gherțescu: Șase companii vor fi sancționate pentru înțelegerile de cartel de pe piața carburanților

Albasat

Leave a Comment