ALBASAT
Societate

Vicepremierul Popescu participă la reuniunile miniștrilor afacerilor externe ai NATO și OSCE

În perioada 29 noiembrie-2 decembrie, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării, participă la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din țările membre ale Alianţei Nord-Atlantice găzduită la Bucureşti, fiind primul eveniment de nivel înalt al NATO într-un stat de pe Flancul Estic după declanșarea războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei și cu participarea Finlandei și Suediei, în proces de aderare la NATO, transmite IPN.

Participarea Republicii Moldova la ministeriala NATO va avea loc miercuri în cadrul sesiunilor de lucru în format aliați și parteneri, la care au fost invitați – Republica Moldova, Georgia şi Bosnia şi Herţegovina.

În capitala României, ministrul Nicu Popescu va avea și un program bilateral, fiind primit de președinta interimară a Senatului României, Alina Ștefania Gorghiu, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, precum și de alți lideri politici de la București.

De asemenea, în perioada 1-2 decembrie, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu va participa la lucrările celei de-a 29-a reuniuni anuale a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se va desfășura în orașul Lodz, Polonia, statul care deține președinția în exercițiu a organizației.

În cadrul reuniunii, miniștrii de externe ai statelor participante la OSCE vor revizui și evalua situația de securitate, precum și vor discuta despre activitatea organizației în toate domeniile de acțiune. Vicepremierul Nicu Popescu va susține discursul național în cadrul căruia va vorbi despre viziunile Republicii Moldova asupra situației regionale. În marja reuniunilor menționate, șeful diplomației de la Chișinău va avea peste 15 întrevederi bilaterale cu omologii din țările partenere.

Related posts

Zeci de persoane fără adăpost dorm pe stradă în Marea Britanie, pe una dintre cele mai exclusiviste străzi din Londra

Albasat

Admiterea în clasa I-a, la prima etapă, va avea loc conform districtului

Albasat

80% din totalul deținuților au solicitat reducerea pedepsei prin mecanismul compensatoriu

Albasat

Leave a Comment