Actualitate

(VIDEO/FOTO) Cântecele Mariei Drăgan au răsunat în Bălăureşti

Renumitele cântece ale îndrăgitei interprete de muzică populară Maria Drăgan au răsunat la 28 august în satul Bălăureşti, raionul Nisporeni, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului-concurs naţional al interpreţilor cântecului folcloric „Maria Drăgan”.   Evenimentul a fost organizat de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Secția raională cultură Nisporeni și Primăria Bălăurești.

Pentru premiul mare au concurat 17 tineri interpreţi din diferite regiuni ale ţării. Soliştii au fost acompaniaţi de orchestra „Mugurel” condusă de Ion Dascal, artist al poporului.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Interpreta de cântece populare Maria Drăgan s-a născut în anul 1947 în satul Bălăureşti, Nisporeni. A cântat mulţi ani în ansamblurile de muzică populară „Mugurel” şi ”Lăutarii”. A fost solistă la Filarmonica Naţională. De-a lungul carierei artistice, a întreprins numeroase turnee unde a obţinut premii speciale. Maria Drăgan s-a stins prematur din viaţă la vârsta de 39 de ani, dar a lăsat în urmă adevărate bijuterii ale cântecului popular.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

(VIDEO) VIAŢA E MAI LUNGĂ CÂND EŞTI SĂNĂTOS

(VIDEO) ZIUA SPORTIVULUI ŞI A MIŞCĂRII OLIMPICE LA NISPORENI

Numărul cazurilor de rujeolă confirmate a ajuns la 273

Leave a Comment