ALBASAT
Actualitate

(VIDEO/FOTO) LA NISPORENI SUNT ÎN TOI PREGĂTIRILE CIMITIRILOR PENTRU PASTELE BLAJINILOR

Cimitirele din Nisporeni s-au transformat în furnicare. Zeci de oameni au mers să cureţe mormintele celor plecaţi şi să le pregătească pentru Paştele Blajinilor.

Îmi pare rău că i-am pierdut, aceasta-.. i, trebuie să ne amintim de ei, nu numai de Paştele Blajinilor, trebuie în fiecare moment să ne mai amintim de ei şi să venim la cimitir.
Ne aducem şi noi aminte de cei care nu mai sunt lângă noi, dar aceasta trebuie să o facem permament, adică această este ziua lor, le mai facem curăţenie.

 

Preotul Serghei Novac din Nisporeni vine cu o serie de recomandări despre cum ar trebui să sărbătorim corect Paştele Blaijinilor.

SERGHEI NOVAC, PREOT: „Ziua de pomenire, la aşa numit Paştele BlajiniloR, este o zi foarte însemnata, în vitrutea faptului că toţi creştinii sunt chemaţi în această zi ca să facă pomenirea răposaţilor şi să le ajute în soartă lor din lumea de dincolo. Acest lucru se face prin două lucruri deosebite, rugăciunea şi milostenia, care se aduce în acestă zi de sufletul răposaţilor. Este bine că toţi creştinii să ştie din aceste două lucruri, ca cea mai importantă este rugăciunea, de aceia când se începe rugăciunea în raza cimitirului, acolo unde este rânduit pentru fiecare cimitir, toţi creştinii trebuie să meargă la locul respectiv şi să participe nemijlocit la această rugăciune. Aceasta este rugăciunea bisericii, dar în afară de aceasta fiecare creştin trebuie săşi împărtăşească rugăciunea lui personală, particular în faţa lui Dumnezeu la mormintele răposaţilor.”

În fiecare an, la o săptămână după Duminica Învierii, creştinii ortodocşi prăznuiesc Paştele Blajinilor. De Paştele Blajinilor, creştinii merg în cimitir şi se roagă împreună cu preoţii pentru sufletele celor decedaţi. Apoi, împart nevoiaşilor ouă, cozonaci şi vin.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

 

Related posts

NATO respectă pe deplin neutralitatea constituțională a Republicii Moldova, declarație

AlbasatTV, Nisporeni

Consiliul orășenesc Nisporeni se convoacă vineri în şedinţă ordinară

AlbasatTV, Nisporeni

Moldova își intensifică relațiile cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment