Economie

(VIDEO/FOTO) OPORTUNITĂȚILE DE DEZVOLTARE A MEDIULUI DE AFACERI DISCUTATE LA NISPORENI

Antreprenorii din raioanele Nisporeni, Ungheni și Strășeni au discutat cu președintele Parlamentului, Andrian Candu despre oportunitățile existente pentru mediul de afaceri. Andrian Candu a prezentat mediului de afaceri beneficiile oferite de peste 20 de programe active, finanțate din bugetul public, precum și din surse externe.

Antreprenorii au salutat optimizarea numărului instituțiilor cu funcții de control, simplificarea proceselor și reducerea controalelor. Astfel, a fost pusă în discuție procedura de introducere a ghișeului unic pentru actele permisive și reducerea de la 5 la unu a numărului de rapoarte pentru salarii, impozite și asigurări.

De asemenea, şeful Legislativului a discutat cu oamenii de afaceri despre implementarea programului PARE 1+1, activitatea Fondului de garantare al creditelor, subvenționarea de către stat a creării noilor locuri de muncă. La audieri au participat oameni de afaceri din Nisporeni și din localitățile din zonă, reprezentanți ai autorităților locale, Ministerului Economiei, Agenției pentru investiții și plăți în agricultură, ODIMM si alte agenții guvernamentale. Oficialii au răspuns la întrebările antreprenorilor, urmând să revină cu soluții pentru fiecare dintre problemele identificate.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

UE este cea mai mare piata unica din lume, care sunt avantajele de care beneficiaza producatorii si investitorii europeni ?

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 11.12.2019

Albasat

Compania lui Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, le oferă angajaţilor 5.000 de dolari pentru a demisiona

Leave a Comment