Actualitate

(VIDEO/FOTO) PRIORITĂȚILE SISTEMULUI EDUCAȚIONAL DISCUTATE LA NISPORENI

Conferinţa pedagogică cu genericul „Acces, relevanţă, calitate în educaţie – competenţe pentru prezent şi viitor” s-a desfăşurat în mod tradiţional în Nisporeni. Evenimentul a durat trei ore si a servit drept o platforma de discutii pentru cadrele didactice care muncesc în instituţiile şcolare şi preşcolare din teritoriu. Profesorii educatorii şi managerii şcolari au vorbit despre probleme şi necesităţi, au identificat soluţii şi trasat sarcini de viitor, urmând ca în noul an de studii 2017-2018 să-şi orienteze eforturile spre dezvoltarea sistemului educaţional şi sporirea calităţii învăţământului.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

În calitate de oaspeţi la conferinta pedagogica au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc si ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Vasile Bitca.

Unul dintre obiectivele stabilite la conferinta pedagigica de la Nisporeni ține de schimbarea atitudinii cadrelor didactice în raport cu elevii, familia si  comunitatea.  De asemenea, au fost înaintate  propuneri concrete care au fost incluse în obiectivele de bază pentru anul de studiu 2017–2018, printre acestea se numara: asigurarea accesului tuturor copiilor la o educaţie de calitate; majorarea resurselor financiare pentru dezvoltarea infrastructurii, a bazei tehnico–materiale şi didactice; asigurarea transparenţei activităţilor realizate în instituţie; promovarea principiilor educaţiei incluzive şi a programelor de alternative educaţionale individuale; susţinerea copiilor rămaşi fără supravegherea părinţilor; asigurarea instituţiilor de învăţământ cu cadre didactice, personal auxiliar şi medical calificat; aplicarea proiectelor naţionale pentru diminuarea viciilor sociale în rândul minorilor: neglijare, abuz, violenţă şcolară, implicarea copiilor/tinerilor în viaţa socială în procesul de consultare, luare de decizii; perfecţionarea metodelor de educaţie prin implicarea părinţilor şi a membrilor comunităţii, etc.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

PREMIERĂ mondială! Primul transplant de cap din lume va fi posibil peste 2 luni. Capul rămâne același, corpul i se schimbă

(FOTO) Două orașe germane, mai bogate decât orice țară din lume

Facilități fiscale şi vamale la importul obiectelor de cult

Leave a Comment