ALBASAT
Разное

(VIDEO/FOTO) ZIUA INTERNAŢIONALĂ ÎMPOTRIVA CONSUMULUI DE DROGURI, MARCATĂ ÎN NISPORENI

La Nisporeni au fost organizate o serie de activităţi specifice, de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în Moldova, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri. Specialiştii antidrog trag un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.

Medicii, psihologii şi asistenţii sociali din Nisporeni atrag atenţia asupra riscurilor la care se expun persoanele care consumă droguri: de la cele medicale – infecţii grave, hemoragii cerebrale, deces prematur, la abandon şcolar, degradarea relaţiilor sociale şi pierderea locului de muncă. În Nisporeni, ONG-ul “Decide” a organizat puncte de informare și distribuire de materiale info şi un flash-mob cu sprijinul voluntarilor antidrog.

Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Leave a Comment