Actualitate

Rata de promovare a bacalaureatului este mai mare ca anul trecut

Rata de promovare a bacalaureatului în rândul liceenilor este de 83%, cu două puncte procentuale mai mare decât anul trecut. Din totalul candidaților la BAC rata de promovare este de 62%, cu aproape patru puncte procentuale mai mare.

Potrivit rezultatelor preliminare, publicate astăzi de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, numărul candidaților cu nota medie mai mare sau egală cu 8 este de 1843, față de 1467 în 2017. 359 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu 9, în comparație cu 264 în 2017.

Un singur candidat a fost eliminat de la examen, în comparație cu opt în 2017.

În perioada 27-28 iunie, candidații care nu sunt de acord cu nota/notele obținute pot depune contestații la Centrele de Bacalaureat, între orele 09.00–18.00. Rezultatele finale ale sesiunii de bază vor fi anunțate pe data de 6 iulie, după examinarea contestațiilor.

În perioada 16-23 iulie, va fi organizată sesiunea suplimentară de BAC. Pentru participarea la sesiunea suplimentară, în zilele de 6-7 iulie, candidații vor depune o cerere în scris la Centrul de Bacalaureat în care au susținut sesiunea de bază.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Republica Moldova sărbătoreşte Ziua Independenţei

Șapte cazuri de suspectare a hepatitei virale A, la Cahul

AlbasatTV, Nisporeni

Creștinii ortodocși de stil nou sărbătoresc astăzi Crăciunul

Leave a Comment