Actualitate

Rata de promovare a bacalaureatului este mai mare ca anul trecut

Rata de promovare a bacalaureatului în rândul liceenilor este de 83%, cu două puncte procentuale mai mare decât anul trecut. Din totalul candidaților la BAC rata de promovare este de 62%, cu aproape patru puncte procentuale mai mare.

Potrivit rezultatelor preliminare, publicate astăzi de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, numărul candidaților cu nota medie mai mare sau egală cu 8 este de 1843, față de 1467 în 2017. 359 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu 9, în comparație cu 264 în 2017.

Un singur candidat a fost eliminat de la examen, în comparație cu opt în 2017.

În perioada 27-28 iunie, candidații care nu sunt de acord cu nota/notele obținute pot depune contestații la Centrele de Bacalaureat, între orele 09.00–18.00. Rezultatele finale ale sesiunii de bază vor fi anunțate pe data de 6 iulie, după examinarea contestațiilor.

În perioada 16-23 iulie, va fi organizată sesiunea suplimentară de BAC. Pentru participarea la sesiunea suplimentară, în zilele de 6-7 iulie, candidații vor depune o cerere în scris la Centrul de Bacalaureat în care au susținut sesiunea de bază.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

(FOTO/VIDEO) 100 de ani de la Marea Unire, sărbătoriţi la Nisporeni

Facebook testează butonul „Downvote”. Ce ROL va avea acesta

AlbasatTV, Nisporeni

Speranţa de viaţă din SUA şi alte state dezvoltate este în scădere