Societate

Viorel Morari rămâne în libertate

Demersul procurorilor de aplicare a arestului preventiv în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost respins. Hotărârea a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru IPN că procurorii vor contesta încheierea primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău.

Viorel Morari a fost reținut pe 19 ianuarie, fiindu-i înaintată o nouă învinuire. Șeful suspendat al PA este acuzat de exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate. Potrivit procurorilor, aceste acțiuni au fost comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării „Vento”. Ultimii au fost recent reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că, în anul 2018, au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Viorel Morari a fost reținut și în ianuarie 2020, fiind învinuit de abuz de serviciu, fals în acte publice și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale. Cauza penală a fost expediată în instanța de judecată peste o lună. Tot atunci, Procuratura anunța că a inițiat încă un dosar, acesta fiind bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari, cu folosirea situației de serviciu.

Viorel Morari pledează nevinovat. Până la ultima reținere, acesta se afla sub control judiciar.

Related posts

Incendiul de la Filarmonică este lichidat. A fost deschis un fond special pentru donații

Albasat

Promo-LEX solicită modificarea legislației electorale pentru alegeri prezidențiale corecte

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 27.04.2020

Albasat