Portal de știri
Fără categorie

Vladimir Cebotari: Acordul de Asociere este în afara negocierilor cu PSRM, el trebuie să fie implementat

Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană este în afara negocierilor cu Partidul Socialiștilor pentru formarea unei majorități parlamentare. Declarația aparține vicepreședintelui PDM Vladimir Cebotari. Potrivit lui, Acordul trebuie să fie implementat pentru că Moldova are asumate anumite angajamente. Democratul a declarat la emisiunea „Replica” de la postul de televiziune Prime că PDM este suficient de flexibil pentru a găsi un compromis în crearea unei guvernări.

Vladimir Cebotari spune că democrații nu se țin de fotolii, inclusiv de cel de președinte al Parlamentului. „Dacă PSRM consideră că pentru ei este foarte important pentru a-și duce la capăt angajamentele față de oameni, să dețină funcția de speaker, noi nu vedem mare probleme în aceasta. Avem toată flexibilitatea necesară să găsim compromis pe toate problemele care pot contribui la îmbunătățirea vieții oamenilor, bunăstării lor și a stării de lucruri în Republica Moldova”, a menționat politicianul.

Vicepreședintele PDM spune că în prezent în formațiune nu s-a discutat despre funcții și poziții, dar este necesar să se vadă mai întâi care vor fi prioritățile pe care le vor pune în discuție socialiștii. „În funcție de priorități, vedem care vor fi pozițiile și oamenii cei mai buni în pozițiile-cheie ca să le realizeze”, a declarat Vladimir Cebotari.

Politicianul spune că proiectele începute de PDM cum ar fi „Drumuri bune”, „Prima casă” vor fi printre prioritățile democraților în discuția cu socialiștii pentru crearea viitoarei coaliții. „Este adevărat, noi cu Partidul Socialiștilor suntem concurenți politici, dar în acelați timp, atât ei, cât și PDM au drept priorități sau cel puțin promisiuni problemele sociale ale populației”, a notat Vladimir Cebotari.

Pe data de 31 mai, Partidul Democrat a lansat o invitație către Partidul Socialiștilor pentru o discuție, „astfel încât să se vadă dacă poate fi găsită o formulă de colaborare parlamentară, care să aibă la bază așteptările și prioritățile cetățenilor”.

Related posts

O secţie de Taekwondo a fost inaugurată la L. T. „Mircea Eliade” din oraşul Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

ANRE a aprobat noi tarife pentru serviciile oferite de Î.M. „Iurceni Servicii”

AlbasatTV, Nisporeni

Echipa Asociației de fotbal din Nisporeni, câștigătoarea turneului republican de mini-fotbal între veterani

AlbasatTV, Nisporeni

Un nou pas spre construirea apeductelor ce vor asigura cu apă din România localități din Nisporeni și alte raioane

AlbasatTV, Nisporeni

Liceul Teoretic „Boris Cazacu” din or. Nisporeni, gazda seminarului raional la matematică

AlbasatTV, Nisporeni

Ambasadoarea Republicii Moldova în Suedia, numită prin cumul în alte trei țări

AlbasatTV, Nisporeni

Echipamente IT din partea României, pentru un gimnaziu din Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Incendiu la Nisporeni. O casă de locuit, mistuită de flăcări

AlbasatTV, Nisporeni

Guvernul de la Chișinău își dorește să poată emite ordonanțe de urgență

AlbasatTV, Nisporeni

Un lot de ouă de găină a fost retras din comerț

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment