ALBASAT
Actualitate Societate

Volumul mijloacelor financiare alocate pentru Fondul rutier în anul 2023 va fi majorat

736 milioane de lei vor fi alocați suplimentar Fondului rutier pentru întreținerea celor 5951 km de drumuri naționale, inclusiv în vederea reparării drumurilor regionale aflate în stare precară. Decizia a fost aprobată de Guvern, transmite IPN.

Din suma totală, peste 123 de milioane de lei vor fi utilizați pentru întreținerea de rutină a drumurilor și trotuarelor pe timp de vară, iar 35 de mii de lei vor fi pentru acoperirea cheltuielilor din perioada de iarnă 2022-2023 și inițierea pregătirii stocurilor de materiale antiderapante pentru iarna 2023-2024.

La capitolul lucrări și servicii pentru întreținerea periodică, suma alocată anterior va fi majorată cu 33 de milioane de lei, iar pentru repararea drumurilor regionale „G” se vor aloca 500 mln lei. Sectoarele prioritare spre reparație au fost selectate utilizând Sistemul de gestionare a activelor rutiere: 88 km de drumuri regionale amplasate în 29 raioane ale Republicii Moldova.

Pentru reparații capitale a drumurilor și podurilor se alocă suplimentar 8,7 mln lei, iar pentru gestionarea drumurilor publice, urmare a deciziei Curții internaționale de arbitraj prin care s-a dispus achitarea integrală a lucrărilor și datoriilor acumulate către o companie de construcții, se alocă suplimentar suma de 39,7 mln lei.

Related posts

Elefanții stresați de la un zoo din Polonia vor primi un tratament cu marijuana medicinală

Albasat

Maia Sandu: Moldova are nevoie de proiecte de cooperare concrete cu partenerii externi

Albasat

Pavel Filip: Din păcate, unii colegi tânjesc după trecutul PDM

Albasat

Leave a Comment