Societate

Vremea rea face ravagii în Marea Britanie. Un centru de depozitare a vaccinurilor, în pericol de a fi inundat

După ce a provocat inundații de proporții în Regatul Unit, furtuna Cristoph îi lovește pe britanici cu o vreme geroasă care ar putea aduce temperaturile la minus 10 grade Celsius. 400 de avertismente și alerte de inundații erau în vigoare joi seară, după ce în două zile a plouat cât într-o lună.

Râurile s-au revărsat și apa a ajuns joi până la brâu în unele localități. Numeroase case au fost inundate. Zeci de rezidenți ai unui cămin de bătrâni au fost evacuați cu bărcile. În pericol a fost și un centru de depozitare a vaccinurilor anti-COVID, pe care pompierii l-au salvat până la urmă de la inundare. Mașini în apă pe străzile din Shrewsbury, în nord-vestul Angliei, în urma ploilor puternice aduse de furtuna Christoph.

Meteorologii avertizează că noi ploi torențiale și ninsori sunt așteptate în weekend și săptămâna viitoare. Inundații pe terenul de golf Withington, după revărsarea râului Mersey în Didsbury, nord-vestul Angliei.

Marea Britanie trece oricum prin momente dramatice. Numărul de decese cauzate de noul coronavirus a atins un nou record negativ, 1.820 de morţi, într-o singură zi. Cifra totală a victimelor se apropie de 100.000 în Marea Britanie, iar premierul Boris Johnson avertizează că vor urma zile dificile. Un consilier al acestuia spune că multe spitale seamănă cu zone de război.

Regatul Unit este foarte afectat de noua tulpină, mult mai contagioasă, a coronavirusului, descoperită aici în decembrie.

Până acum, peste 4,6 milioane de britanici au fost vaccinaţi, iar obiectivul guvernului de la Londra este ca până la jumătatea lunii februarie să vaccineze întregul personal sanitar şi vârstnicii de peste 70 de ani.

Related posts

Doi nou-născuți confirmați cu COVID-19

Albasat

Șapte persoane din echipa medicală care a fost în R. Moldova sunt infectate cu noul coronavirus

Albasat

Игорь Додон: Приднестровская проблема может быть решена во второй половине следующего года

Albasat

Leave a Comment