Portal de știri
Societate

Zece cabinete de dezvoltare a copiilor au fost amenajate în localitățile din Ungheni și Cahul

Zece cabinete de dezvoltare a copiilor au fost amenajate în localitățile din Ungheni și Cahul, cu suportul Uniunii Europene, transmite IPN. Acestea au fost dotate cu mobilier și echipament medical, în valoare de 350 de mii de lei. Banii au fost alocați prin intermediul programului „EU4Moldova: Regiuni Cheie”, finanțat de Uniunea Europeană.

Astfel, vizitele la medic pentru beneficiarii centrelor de sănătate din Ungheni, Cahul și din localitățile Slobozia Mare, Crihana Veche, Măcărești, Costuleni, Pîrlița, Valea Mare și Rădenii Vechi au devenit mai plăcute.

Victoria Miclaus, șefa centrului de sănătate din satul Bucuria, raionul Ungheni, susține că datorită amenajării cabinetului cu toate echipamentele necesare pentru examinarea medicală îi este mult mai ușor să ofere copiilor asistență medicală. „Se știe că în sate condițiile nu sunt cele mai bune. Mulți părinți nu au acasă tot ce avem aici în cabinet. Dar de avut avem de toate – masă pentru nou-născuți cu saltea, cântar electronic, pediometru pentru sugari, pernă pentru alăptare, masă cu scaune pentru copii, jucării lavabile, cărți pentru copii și suport pentru acestea. Tot de ce are nevoie un medic ca să ofere ajutor copilului și, desigur, ca acesta să se simtă bine atunci când vine la consultație cu părintele”, a menționat Victoria Miclaus.

Programul „EU4Moldova: Regiuni Cheie” susține facilitarea creșterii socio-economice locale incluzive și durabile și îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor din municipiile Ungheni și Cahul. Bugetul total este de 23,3 milioane de euro.

Related posts

Japonia oferă 268,7 mii de dolari UN Women Moldova pentru a proteja femeile și fetele

Albasat

În țară a fost instituită stare de urgență pe un termen de 30 de zile

Albasat

Смертельное ДТП с участием машины Пограничной полиции

Albasat

Leave a Comment