ALBASAT
Societate

Zi de doliu în Ucraina în legătură cu incidentul aviatic

În Ucraina astăzi, 9 ianuarie, a fost declarată zi de doliu național în legătură incidentul aviatic produs în Iran. Boeingul ce aparținea unei companii ucrainene avea la bord peste 170 de persoane, dintre care nouă membri ai echipajului. Aeronava s-a prăbușit miercuri, 8 ianuarie, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, transmite IPN.

Aeronava zbura spre Kiev și avea la bord pasageri din Iran, Ucraina, Canada, Germania, Suedia, Marea Britanie și Afganistan. Presa scrie că aeronava era în flăcări încă în aer, înainte să se prăbușească.

Pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, va fi efectuată o anchetă detaliată și independentă în conformitate cu normele internaționale, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Cazul va fi investigat de o comisie creată de Organizația Aviației Civile din Iran. 45 de specialiști ucraineni din echipa de căutare și salvare au plecat deja în Iran. Experții ar urma să fie incluși în comisie.

Conform versiunilor preliminare, incidentul aviatic s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni la motor. Autoritățile de la Kiev susțin că sunt luate în considerare și alte eventuale cauze ale prăbușirii.

Atât premierul moldovean Ion Chicu, cât și președintele Igor Dodon au transmis mesaje de condoleanțe în legătură cu accidentul aviatic.

Related posts

Cod galben de îngheț la suprafața solului

Albasat

Reparația drumului ce traversează Boldurești, Brătuleni și Valea-Trestieni, discutată de primarii comunelor cu directorul ASD

Albasat

Cursul valutar oficial la 24.02.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment