Portal de știri
Societate

Ziua Independenței, sărbătorită la Nisporeni. Președintele raionului: „O zi cu multiple valențe istorice”

Ziua Independenței a fost marcată și la Nisporeni. Autoritățile raionale și locale s-au adunat în centrul orașului Nisporeni, unde au felicitat cetățenii cu ocazia zilei de astăzi și au adus omagii celor care au luptat pentru Suveranitatea și Independența Republicii Moldova.

Președintele raionului Nisporeni, Vasile Mărcuță, a remarcat faptul că „ziua de 27 august 1991 fost o zi când o nouă filă din istoria noastră a fost scrisă. O filă nouă, curată, simbol al unui nou început de stat independent. O zi cu multiple valențe istorice, politice din Republica Moldova”.

La rândul său, primarul orașului Nisporeni Grigore Robu, a ținut să aducă aminte despre faptul că „în 1991, prin puciul de la Moscova, țările din URSS au decis să-și aleagă singure drumul și destinul”.

Reprezentanții autorităților raionale au mai remarcat faptul că, acum, la 31 ani de la proclamarea independenței, cea mai mare realizare a Republicii Moldova este obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, care vor deschide pentru stat noi orizonturi. La rândul lor, reprezentanții forțelor de ordine au vorbit despre eroismul luptătorilor din războiul de la Nistru din 1992, care au luptat pentru apărarea statului care abia își obținuse independența.

Evenimentul a fost însoțit de depuneri de flori și evenimente artistice, prezentate de ansamblurile folclorice locale și elevii din Nisporeni.

Republica Moldova marchează sâmbătă 31 de ani de la adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică în anul 1991. Ziua Independenței este celebrată anual în data de 27 august.

Acum 31 de ani, în 27 august 1991, în urma puciului de la Moscova, Republica Moldova și-a declarat independența „având în vedere trecutul milenar al poporului nostru și statalitatea sa neîntreruptă în spațiul istoric și etnic al devenirii sale naționale”, așa cum se menționează în Declarația de Independență.

Related posts

37 de cauze contravenționale după protestele de duminică

AlbasatTV, Nisporeni

Apel privind eliberarea a doi șoferi de ambulanță din detenție la Dubăsari

Albasat

ANRE a constatat abateri în activitatea „Moldovagaz”

Albasat

Leave a Comment