ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Ziua profesională a oamenilor de cultură din Nisporeni: O sărbătoare a talentului și pasiunii

În Republica Moldova, anual, în a treia duminică a lunii mai, se marchează Ziua Profesională a Lucrătorilor din Domeniul Culturii. Aceasta a fost sărbătorită și la Nisporeni.

Festivitatea a avut loc în incinta Centrului de Cultură și Tineret ,,Luceafărul’’.

În debutul evenimentului, angajații din cultură au fost felicitați de către Șeful Secției  Cultură și Turism Nisporeni, Lilian Zbîrnea.

Apoi la microfon a venit Președintele Organizației Sindicale, Valentin Tulbure, care, de asemenea, i-a felicitat pe cei prezenți cu prilejul Zilei Profesionale și a oferit cadouri din partea organizației menționate.

În continuare, au fost înmânate diplome de merit angajaților din domeniu, care au înscris rezultate deosebite în activitate.

Sărbătoarea a continuat cu un program artistic dedicat lucrătorilor din cultură din raionul Nisporeni. Printre cei care au evoluat pe scenă au fost Ansamblul Folcloric ,,Busuioc moldovenesc’’, interpreții Vitalie Murtazin, Eugen Bouroș, precum și Formația ,,Bondari Band’’.

Cuvinte de considerațiune au fost spuse și la finalul evenimentului festiv.

De menționat că în raionul Nisporeni funcționează 29 de Case de Cultură, 30 de biblioteci, 2 muzee și 2 școli de învățământ artistic extracurricular. În aceste instituții activează 135 de angajați.

Related posts

Toate testele realizate în laboratoarele publice sunt gratuite, ministra sănătăţii

Albasat

În curtea Ministerului Apărării se construiește o biserică din lemn

Albasat

MEC lansează Institutul Național pentru Educație și Leadership

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment