ALBASAT
Nisporeni Societate

Ziua Romilor, marcată la Nisporeni. În ce sat din raion locuiește cea mai mare comunitate de romi

Anual, la data de 8 aprilie, este sărbătorită la nivel internațional Ziua Romilor, în cinstea recunoaşterii culturii, istoriei şi drepturilor milioanelor de romi din toată lumea.

În raionul Nisporeni, cea mai mare comunitate de romi locuiește în satul Vulcănești. Care cu acest prilej aceștia au organizat un eveniment prin care și-au prezentat cultura și tradițiile.

Prezent la eveniment a fost și vicepreședintele raionului, Sergiu Sococol, care a venit cu un mesaj de felicitare pentru comunitatea romă. Aceasta a subliniat faptul ca autoritățile publice din raionul Nisporeni vor continua sa susțină minoritatea romă, în special prin facilitarea accesului la educație și servicii medicale.

„Pe baza principiului unitate prin diveristate, toţi cetăţenii sunt acceptaţi şi beneficiază de oportunităţi egale, indiferent de etnie sau mediul din care provin. În acest sens, educaţiei îi revine un rol fundamental. Este deosebit de important ca autorităţile centrale şi locale să sporească eforturile pentru a creşte gradul de incluziune a copiilor şi tinerilor romi în şcoli şi universităţi, precum şi pentru sprijinirea acestora pe întregul parcurs educational. La mulți ani tuturor romilor din Republica Moldova și din orice colț al lumii”, se arată într-un mesaj au Consiliului Raional Nisporeni.

Ziua Internaţională a Romilor este sărbătorită anual pe 8 aprilie de comunitatea internaţională ca semn de recunoaştere a culturii, istoriei şi drepturilor milioanelor de romi din toată lumea, dar şi pentru a atrage atenţia asupra provocărilor de discriminare cu care se confruntă comunităţile de romi din Europa şi de pretutindeni.

Related posts

Acesul publicului în teatre, muzee și biblioteci, sistat până pe 1 aprilie

Albasat

Donatorii internaționali se întrunesc la Paris pentru a decide cu privire la ajutorul pentru Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Armata Națională a ajutat la repartizarea ajutoarelor pentru cetățeni afectați de intemperii

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment