ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Ziua Unirii: Ce se întâmplă în raionul Nisporeni pe 27 martie 2024

Pe data de 27 martie 2024, raionul Nisporeni va marca o zi istorică profund semnificativă: aniversarea a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Acest eveniment reprezintă un punct de referință în istoria comună a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Evenimentul, care va aduce împreună comunitatea locală și oaspeți speciali, va fi o ocazie de comemorare și celebrare a uniunii dintre cele două regiuni.

Programul evenimentului:

  • Ora 11:00 – Depunere de flori la Bustul regelui Ferdinand I: Ziua va începe cu un moment solemn de depunere de flori la Bustul regelui Ferdinand I din orașul Nisporeni. Acest gest simbolic va omagia rolul important pe care l-a avut regele Ferdinand I în procesul de unificare. Această activitate nu doar că omagiază memoria unuia dintre cei mai importanți monarhi ai României, dar subliniază și rolul esențial pe care l-a avut în realizarea Marii Uniri din 1918.
  • Ora 13:00 – Deschiderea oficială la Centrul de Cultură și Tineret „Luceafărul”: Evenimentul va continua în incinta Centrului de Cultură și Tineret „Luceafărul”, unde se va desfășura ceremonia oficială de deschidere. Aici, vor avea loc discursuri, momente artistice și manifestări simbolice care vor marca importanța și semnificația acestei zile pentru comunitatea locală și relațiile dintre Basarabia și România.

Personalitățile prezente:

Evenimentul va fi onorat de prezența unor personalități importante, printre care se numără:

  • Ion Diavor, președintele raionului Nisporeni: În calitate de reprezentant al autorităților locale, Ion Diavor va fi prezent pentru a marca importanța acestui moment istoric pentru raionul Nisporeni.
  • Dan Negel, primarul orașului Nisporeni: Primarul Dan Negel va fi alături de comunitatea locală pentru a sărbători și a recunoaște contribuția orașului său la istoria comună a Basarabiei și României.
  • Membrii Asociației „Ginta Latină” din Nisporeni: Această asociație dedicată promovării culturii și valorilor românești va fi prezentă pentru a aduce un omagiu evenimentului și pentru a contribui la atmosfera festivă.
  • Delegație din România: Prezența unei delegații din România va sublinia importanța și solidaritatea dintre cele două țări și va aduce un suflu de entuziasm în cadrul evenimentului.
  • Primarul orașului Slănic-Moldova, Gheorghe Baciu: Gheorghe Baciu va fi prezent pentru a exprima sprijinul și solidaritatea orașului său cu comunitatea din Nisporeni în această zi specială.
  • Cristinel Albu, Primarul comunei Țuțora, Județul Iași: Primarul Cristinel Albu va fi alături de ceilalți oaspeți pentru a marca și el acest moment important din istoria comună a celor două regiuni.

Participarea colectivelor artistice:

De asemenea, în cadrul evenimentului, vor evolua și colectivele artistice din raion, care vor contribui la atmosfera festivă prin interpretări muzicale și dansuri tradiționale, aducând un plus de culoare și bucurie acestui moment de sărbătoare.

Concluzie:

Sărbătorirea „Unirii Basarabiei cu România” în raionul Nisporeni va fi un prilej de recunoaștere a istoriei și a legăturilor strânse dintre cele două regiuni. Prin participarea autorităților locale, a comunității și a oaspeților speciali, acest eveniment va reprezenta o oportunitate de a celebra și a consolida valorile și identitatea comună a celor două popoare.

Related posts

Претура Буюкань – на карантине. Население сможет направлять запросы по электронной почте

Albasat

Al cincilea deputat părăsește Pro-Moldova

Albasat

Distincții și diplome de onoare pentru polițiștii din Nisporeni, de Ziua Poliției Naționale

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment