ALBASAT
Actualitate Societate

11 deputați au fost sancționați pentru absențe nemotivate

În perioada septembrie 2022-aprilie 2023, 11 deputați au fost sancționați pentru absențe nemotivate, fiindu-le reținute o parte din salariu și indemnizații lunare. Secretariatul Parlamentului a informat, la solicitarea Asociației Promo-LEX, că în luna martie anul curent s-a dispus suspendarea achitării drepturilor salariale, indemnizațiilor și compensațiilor deputaților fracțiunii Partidului Politic Șor până la reluarea participării acestora la ședințele plenare/comisiilor permanente din care fac parte, transmite IPN.

Promo-LEX consideră că motivele absențelor deputaților privind îndeplinirea unei însărcinări, dar și neparticiparea la ședințe în semn de protest trebuie reflectate în mod separat de celelalte motive întemeiate.

Absenţa fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la trei şedinţe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente din care face parte se sancţionează cu pierderea a 50% din salariu şi din alte indemnizaţii pentru luna următoare. Iar absenţa fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la patru şi mai multe şedinţe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente din care face parte se sancţionează cu pierderea a 75% din salariu şi din alte indemnizații pentru luna următoare.

Promo-LEX mai atrage atenția că la solicitarea sa de prezentare a cererilor de motivare a absențelor, răspunsul Secretariatului Parlamentului a fost că această informație face parte din categoria celor oficiale cu accesibilitate limitată întrucât conține date referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă.

Related posts

Bursele doctoranzilor se majorează

AlbasatTV, Nisporeni

Consilierii PAS cer moratoriu asupra construcțiilor în centrul istoric al Chișinăului

Albasat

Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din oraşul Nisporeni are nevoie de renovare

Albasat

Leave a Comment