ALBASAT
Actualitate Societate

Anul de studii 2022-2023 s-a încheiat. Vezi care sunt performanțele elevilor și profesorilor din raionul Nisporeni!

Gala Excelenței în Educație, ediția 2023, a avut loc la Nisporeni în incinta Centrului de Cultură și Tineret ,,Luceafărul’’.

Evenimentul se desfășoară anual. Obiectivul prioritar al acestuia este relevarea succeselor academice și performanțelor obținute de elevi și cadre didactice în anul de studii curent.

La festivitate au fost prezenți oficiali din aparatul administrativ al raionului, consilieri raionali, primari, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate, cadre didactice și de conducere din sistemul vizat, elevi și părinți.

Gala Excelenței în Educație întrunește 3 nominații: Elevul anului, Pedagogul anului, Elevi și Profesori cu rezultate excepționale.

Solemnitatea a început în acordurile cântecului oficial al elevilor și studenților ,,Gaudeamus igitur’’. 

Apoi la microfon a venit  Șefa Direcției Învățământ, Tineret și Sport, doamna Rodica Marian. În discursul său, Șefa a făcut o retrospectivă a realizărilor din anul de studii 2022-2023, subliniind că evenimentul constituie și un moment de recunoaștere a muncii depuse de către toți actanții educaționali. 

Cu un discurs de mulțumire adresată elevilor, profesorilor și părinților a venit și Președintele raionului Nisporeni, domnul Vasile Mărcuță. Edilul a specificat că performanțele obținute de elevi și profesori promovează imaginea raionului nostru.        

În continuare a fost anunțată nominația Elevul anului. Titlul ,,Elevul anului 2023’’, clasele a 5-a – a 6-a, a fost obținut de Evelina Bînzari, clasa  a 6-a, Gimnaziul ,,Ștefan cel Mare’’ Nisporeni.

Dintre cei mai buni elevi din clasele a 7a – a 9-a a fost desemnat Ion Munteanu, clasa a 7-a, Gimnaziul ,,Grigore Vieru’’ Iurceni.

Cel mai bun licean al anului a fost numit Andrei Jalbă, clasa a 12-a, Liceul Teoretic ,,Prometeu’’ Grozești.

Gala Excelenței în Educație a continuat cu nominația ,,Pedagogul anului’’. La secțiunea Educație Preșcolară, de titlu s-a învrednicit educatoarea Aliona Tabără, angajată a Grădiniței incluzive ,,Povestea’’ din Nisporeni.

Învățătorul anului a fost desemnată angajata Liceului Teoretic ,,Prometeu’’ Grozești Angela Jalbă.

La secțiunea Învățământ gimnazial, titlul a fost conferit profesoarei de limba și literatura româna Cristina Manole, Gimnaziul Marinici.

Nominația Elevi și Profesori cu rezultate excepționale i-a adus în avanscenă pe elevii, și profesorii acestora, care au obținut locuri premiante la Olimpiada Republicană. Cu mențiuni și diplome de gradul III au venit de la acest concurs mai mulți elevi din Liceele Teoretice ,,Boris Cazacu’’ și ,,Mircea Eliade’’ din Nisporeni, precum și din Liceul Teoretic ,,Prometeu’’ Grozești.

Cu diplome de merit și premii s-au ales profesorii  elevilor menționați, precum și părinții acestora.

Titularii, atât pedagogii, cât și elevii, au împărtășit la microfon din experiența de participare la concursuri și au mulțumit celor ce i-au susținut în drumul lor spre succes.

Cu diplomă de gradul I s-a întors de la Olimpiada Republicană la limba franceză eleva Nicoleta Coșeru, clasa a 11-a, Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade’’ Nisporeni.    

Festivitatea de premirere a inclus și un program artistic susținut de tânăra interpretă Dana Negel, deținătoarea locului II la Concursul Republican al Cântecului francofon ,,Shantons, amis’’ Adriana Ciochină, Ansamblul de dansuri moderne ,,Phoenix’’, Ansamblul de dansuri ,,Moștenitorii’’.

Alese cuvinte de mulțumire, la finalul evenimentului, a rostit Șefa Direcției Învățămnânt, Tineret și Sport Nisporeni, doamna Rodica Marian.

Profesorii, deținători ai diplomelor cu titluri onorifice, și-au expus unele gânduri în raport cu solemnitatea care a avut loc.

Despre experiența de participare la Olimpiada de limba franceză, care a finalizat cu obținerea diplomei de gradul I, au vorbit eleva Liceului Teoretic ,,Mircea Eliade’’ Nisporeni Nicoleta Coșeru și profesoara acesteia,  doamna Maria Popescu.

Iar domnul Vasile Vacari, directorul Liceului Teoretic ,,Mircea Eliade’’ Nisporeni,  a făcut o scurtă retrospectivă a rezultatelor obținute de elevii și profesorii instituției menționate. Discipolii din liceul menționat au înregistrat mai multe locuri premiante la Olimpiada Republicană.

Despre experiența și emoțiile de participare la concursul ,,Elevul anului’’, dar și despre importanța educației de calitate și-au expus părerea unii elevi.

Cu emoții și mândrie au vorbit unii părinți ai elevilor cu rezultate academice deosebite.

O totalizare a evenimentului de la Nisporeni a făcut Specialistul principal din cadrul Direcției Învățământ, Tineret și Sport, domnul Ion Susanu.

Related posts

Cursul valutar oficial la 25.04.2023

AlbasatTV, Nisporeni

O bacterie din intestin poate reduce riscurile asociate fumatului (studiu)

AlbasatTV, Nisporeni

A murit șeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, preşedintele Emiratelor Arabe Unite

Albasat

Leave a Comment