Societate

13 juriști moldoveni candidează la funcția de judecător CEDO

Treisprezece juriști moldoveni candidează la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), a anunțat astăzi, 13 ianuarie, Fadei Nagacevschi, ministru în exercițiu al justiției, transmite IPN.

Cei 13 candidați sunt: Diana Scobioală, Marin Gurin, Vitalie Gamurari, Alexandru Prisac, Roman Zadoinov, Ion Cojocari, Lilian Moraru, Lilian Apostol, Vladislav Gribincea, Vladimir Grosu, Victor Burac, Gheorghe Mâțu și Nicolae Eșanu.

În următoarele 10 zile comisia de concurs va decide, în ședință închisă, în baza dosarelor depuse de către cei 13 candidați, cine este invitat la interviu. Lista candidaților admiși la interviu se va publica pe pagina web oficială a Ministerului Justiției, imediat după luarea deciziei de către comisie.

Ministerul Justiției a anunțat, în data de 24 decembrie, concursul național pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. La competiție sunt admiși magistrați care se bucură de cea mai înaltă reputație morală, juriști ce au o competență recunoscută, posedă cunoștințe în domeniul sistemului juridic național, dreptului internațional public și au experiență juridică în calitate de practicieni.

Related posts

319 mii de cetățeni au votat până la ora 11.00

Albasat

Tradiţii, obiceiuri, superstiţii de 1 Martie. Ce să NU faci azi dacă vrei să ai noroc tot anul

Albasat

Dialoguri Europene cu Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, ES Peter Michalko

Albasat

Leave a Comment