ALBASAT
Societate

13 persoane, cercetate ca urmarea a perchezițiilor de la Termoelectrica

Oamenii legii investighează legalitatea acțiunilor a 13 persoane în cadrul cauzei penale în cadrul căreia joi s-au făcut percheziții la „Termoelectrica”. Este vorba despre trucarea procedurilor de achiziții publice pentru achiziționarea lucrărilor de reparație a echipamentului de la compania Horus, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție menționează că cele 13 percheziții au fost efectuate în birourile de serviciu ale angajaților,,Termoelectrica”. Ei sunt vizați în cadrul unei cauze penale intentate pentru abuz de serviciu. Au fost ridicate mai multe documente și înscrisuri de ciornă, purtători materiali de informații etc.

Urmărirea penală pe acest caz a fost pornită pe 12 iulie pe faptul pretinselor acțiuni abuzive admise de către membrii grupului de lucru creat în cadrul întreprinderii pentru achiziționarea în perioada mai-iunie 2022 a lucrărilor de reparație a echipamentului și altor servicii necesare pentru asigurarea funcționalității acestuia.

Cele 13 persoane sunt cercetate în stare de libertate, fiind citate la Procuratura Anticorupție pentru recunoașterea și audierea în calitate de bănuit.

La sfârșitul lunii iunie, compania Horus a fost desemnată câștigătoare în urma negocierilor directe pentru a reabilita blocul energetic al Termoelectrica. Horus a câștigat și licitația anterioară, anulată după ce s-a constat că Silovîe Mașinî, compania parteneră Horus era supusă sancțiunilor internaționale.

Related posts

Primăria Nisporeni a semnat acordul cu BERD privind modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor

AlbasatTV, Nisporeni

Cel puțin nouă morți, în atacuri armate petrecute în Germania. Suspectul a fost găsit ulterior mort, alături de încă un cadavru

Albasat

Mai multe havuzuri din capitală au fost conectate

Albasat

Leave a Comment