Societate

15 ucraineni au încercat să scape de autoizolare prezentând în Moldova teste PCR false

15 pasageri ai unui microbuz de rută, toți cetățeni ai Ucrainei, sunt nevoiți să respecte regimul de autoizolare după ce testele PCR COVID-19 prezentate la intrarea în Republica Moldova s-au dovedit a fi falsificate. Incidentul a avut loc la punctul de trecere Criva – Mamaliga.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, pe lângă conducătorul auto, în microbuz se aflau 15 cetățeni ucraineni. După identificarea persoanelor, angajatul instituției de frontieră a solicitat celor care nu-și doresc să fie plasați în autoizolare să prezinte un document ce le-ar permite exceptarea de la carantină. Astfel, fiecare pasager a prezentat câte un test PCR COVID – 19 cu rezultatul negativ.

În urma examinării cu tehnica din dotare, toate testele au fost identificate cu semne de falsificare. La acestea lipseau elemente de protecție a hârtiei, iar în urma scanării codului QR nu se afișau datele oficiale a laboratorului medical care le-ar fi eliberat. Contactați, reprezentanții centrului medical din Ucraina au infirmat că ar fi emis astfel de teste.

Cetățenilor ucraineni li s-a autorizat intrarea în Republica Moldova cu condiția completării fișei epidemiologice și semnării declarației pe propria răspundere privind respectarea regimul de autoizolare.

Related posts

(video/foto) Jumătate de secol de iubire

Albasat

Purtarea măștii în spațiile publice deschise devine obligatorie în Chișinău

Albasat

Președintele ţării prezintă raportul de activitate pentru perioada de 3,5 ani

Albasat

Leave a Comment