ALBASAT
Societate

Marea Britanie plătește aproape 63 de milioane de euro Franței pentru a opri trecerea ilegală a migranților prin Canalul Mânecii

Marea Britanie va plăti Franței suma de 62,7 milioane de euro pentru ca autoritățile franceze să oprească imigrația ilegală prin Canalul Mânecii, a anunțat Home Office, ministerul de interne britanic, marți, conform Euronews.

Acordul dintre cele două țări presupune ca Franța șă-și dubleze numărul de grăniceri desfășurați pe coastă și să le mărească acestora aria de patrulare.

De asemenea, va fi folosită tehnologie de supraveghere pe o arie mai întinsă și vor fi folosite vehicule care să patruleze pentru a preîntâmpina încercările de trecere ilegală a graniței prin Canalul Mânecii.

Fondurile vor fi folosite și pentru repatrierea voluntară a migranților și pentru a investi în centre migranți în Franța.

Acordul a fost anunțat marți seară, după o discuție între ministra britanică de interne, Priti Patel și omologul ei francez, Gerald Darmanin. Întâlnirea a avut loc prin videoconferință.

Luni, 430 de migranți au traversat Canalul în ambarcațiuni mic, un record. Marți, alți 287 de migranți au ajuns pe malurile Angliei.

Conform Prefecturii Maritime Franceze, 7.999 de oameni au încercat să treacă sau au traversat cu succes Canalul în primele șase luni ale acestui an, o creștere puternică față de anul trecut, când 9.551 au traversat Canalul pe parcursul întregului an.

În comunicatul lor comun, Londra și Parisul au informat că Franța a oprit de două ori mai multe astfel de traversări anul trecut, prevenind 7.500 de persoane să facă această călătorie periculoasă. Canalul Mânecii este unul dintre cele mai aglomerate benzi de transport maritim din lume, iar vremea capricioasă poate face o astfel de călătorie extrem de periculoasă.

Related posts

Detalii despre condamnarea la CEDO în cauza Furtună c. Moldova

Albasat

Андрей Нэстасе: Необходимо заменить правительство Кику другим, компетентным

Albasat

Cursul valutar oficial la 14.03.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment