ALBASAT
Societate

150 de furturi de pe carduri. Un suspect deține funcție de conducere într-un penitenciar

12 persoane sunt suspectate de comiterea unui șir de escrocherii prin însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor. Doi dintre suspecți – presupuși organizatori – își ispășesc pedepsele în locurile de detenție, iar un alt suspect deține funcție de conducere în unul din penitenciarele din țară, transmite IPN.

Direcția de Poliție a capitalei menționează că, pe parcursul anului 2020 și până în prezent, suspecții ar fi însușit de pe cardurile bancare ale cetățenilor mijloace bănești în sumă totală de 701,9 mii lei, fiind stabilite până acum 150 de cazuri. O parte din mijloacele financiare însușite erau îndreptate pentru dezvoltarea și menținerea grupului criminal.

Suspecții au vârstele cuprinse între 20 și 45 ani, fiind originari din diferite raioane ale țării. Toți au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, fiind plasați în izolator. Conform legislației, aceștia riscă până la opt ani de închisoare.

Administrația Națională a penitenciarelor nu a venit deocamdată cu o reacție la cazul comunicat de poliție.

Banca Națională a Moldovei atenționează că orice informație cu privire la cardurile bancare este privată și nu trebuie comunicată nimănui, nici chiar reprezentanților băncilor. Pentru a preveni situațiile de fraudă, cetățenii sunt îndemnați să activeze opțiunea de aplicare a limitelor valorice pentru operațiunile efectuate prin intermediul cardului de plată. Limita reprezintă valoarea maximă a tranzacțiilor sau un număr maxim de operațiuni care se pot efectua zilnic, săptămânal sau pentru o anumită perioadă, din contul de plăți la care este atașat cardul de plată.

Related posts

Acoperirea nasului și a gurii în toate spațiile publice închise, obligatorie

Albasat

Prevenirea suicidului. Explicații, sfaturi și date statistice oferite de psihologul Aliona Balaur

AlbasatTV, Nisporeni

Игорь Додон: Возможно кто-то попытался взять политический контроль над КС

Albasat

Leave a Comment