ALBASAT
Societate

19 episoade de trafic de influență pentru susținerea cu succes a examenelor auto

Procuratura Anticorupție, Oficiul Nord, a trimis în judecată cauza unui locuitor al raionului Dondușeni, căruia i se încriminează 19 episoade de trafic de influență. Bărbatul este învinuit că a pretins și a primit sume între 350 și 500 de euro, în total circa 7 mii de euro, pentru a interveni pe lângă membrii comisiei de examinare pentru a asigura susținerea cu succes a examenelor auto pentru unii candidați.

Un comunicat de presă al Procuraturii Generale, citat de IPN, precizează că, împreună cu acesta, pe banca acuzaților vor compărea încă trei persoane: președintele filialei Ocnița a Asociației Obștești Uniunea Conducătorilor Auto şi doi maiștri de instruire practică din subordine, care sunt învinuiți că au falsificat o serie de acte care confirmau școlarizarea unei persoane pentru susținerea cu succes a examenului auto de categoria „C”.

Potrivit probatoriului, în intervalul lunilor februarie – mai 2019, locuitorul raionului Dondușeni, contra plată, dădea asigurări „clienţilor” că vor promova cu succes probele examenului pentru obținerea permiselor de conducere, chiar dacă nu au frecventat orele de curs și nu au fost la examenul intern.

Pentru aceste infracțiuni legislația prevede până la 5 ani de închisoare.

Related posts

Peste 250 de mii de lei, ridicați în cadrul perchezițiilor privind pregătirea dezordinilor în masă

AlbasatTV, Nisporeni

Olga Goncearova: Integrarea europeană este frânată la fel, ca și tot ce mișcă în Moldova

Albasat

Cursul valutar oficial la 16.08.2021

Albasat

Leave a Comment