ALBASAT
Societate

Majoritatea școlilor vor trece la învățământul online pe parcursul acestei luni

Majoritatea instituțiilor de învățământ vor trece, pe parcursul acestei luni, la învățământul online. Până la această etapă, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a instruit în jur de 35% din profesori, a comunicat președintele țării, Igor Dodon, luni, după ședința conducerii de vârf, transmite IPN.

„Mai multe școli din Chișinău au trecut totalmente la învățământul online. Pe parcursul lunii curente, vom încerca să cuprindem întreg procesul de învățământ, în marea majoritate a școlilor din Republica Moldova”, a precizat Igor Dodon.

În contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării propune spre vizualizare tutoriale video de pregătire a elevilor claselor a IX-a și a XII-a pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2020. Tutorialele sunt utile și pentru cadrele didactice antrenate în pregătirea elevilor.

Tutorialele pot fi găsite pe site-urile oficiale ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, accesând butonul Pregătire pentru examenele naționale, de pe pagina principală. Conținuturile educaționale vor fi disponibile și pe paginile de Facebook a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”.

Materialele video vor fi difuzate, de luni până vineri, de către postul public de televiziune Moldova 1, cu reluare în zilele de sâmbătă și duminică pe canalul TV Moldova 2.

Procesul educaţional, la nivelul tuturor treptelor de învăţământ, a fost sistat pe 11 martie, până pe 31 martie. Inițial autoritățile sistase procesul de învățământ până pe 22 martie, ulterior au extins termenul, având în vedere răspândirea noului tip de coronavirus.

Related posts

Peter Michalko: Este un val de solidaritate pe care-l văd și îl apreciez în Moldova

Albasat

Între Moldova și România va fi construit un nou pod peste râul Prut

AlbasatTV, Nisporeni

Premii pentru sportivii cu medalii la Campionatul de Haltere și la Jocurile Europene din Polonia

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment