Portal de știri
Societate

1900 de operații de protezare a șoldului și genunchiului, efectuate în primul semestru

Circa 1900 de operații de protezare a șoldului și genunchiului au fost efectuate în primul semestru al acestui an cu finanțare din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală. Cifra este în creștere cu aproximativ 180 de intervenții față de cele realizate în aceeași perioadă a anului trecut, transmite IPN.

Compania Națională de Asigurări în Medicină precizează că pentru cazurile tratate în șase luni a alocat 114 milioane de lei, inclusiv pentru consumabilele costisitoare. Suma este mai mare cu circa 38 de milioane de lei comparativ cu primul semestru al anului 2021.

Timpul de așteptare pentru operațiile de protezare a șoldului a fost redus de la 12 până la 2-3 luni, precizează instituția.

Operațiile de protezare a articulațiilor mari sunt realizate în 19 instituții medicale contractate de CNAM, dintre care 14 publice, iar restul private. În 2022, pentru intervențiile de protezare a articulațiilor mari sunt planificați în jur de 220 de milioane de lei.

Related posts

Partidul Șor revine la proiectul care prevede alegerea procurorului general de către popor

Albasat

Un motociclist din raionul Nisporeni, prins beat: ”De la lege acum îi dat să servești câte 50 de grame, după cum zice doctorul”

Albasat

Centrul de Apel al CNAS își reia activitatea

Albasat

Leave a Comment