ALBASAT
Societate

200 de jurnaliști din 23 de țări au fost acreditați în prima săptămână pentru reflectarea CPE

În prima săptămână de la deschiderea procesului de acreditare pentru presă, peste 200 de jurnaliști internaționali și-au exprimat intenția de a reflecta Summitul Comunității Politice Europene 2023, găzduit de  Moldova la 1 iunie 2023, transmite IPN cu referire la surse oficiale.

Până în prezent au fost recepționate solicitări de acreditare de la instituții de media și jurnaliști din 23 de țări, inclusiv Franța, Marea Britanie, Belgia, Suedia, Spania, Grecia, Statele Unite ale Americii și Japonia. Termenul-limită de acreditare este data de 18 mai, ora 23:59.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Related posts

Cadavrul unui bărbat, găsit într-o locuință la Zberoaia

AlbasatTV, Nisporeni

Români și moldoveni, sclavi în Germania. Suspectul de trafic de ființe umane, profit de milioane de euro

Albasat

Cursul valutar oficial la 14.09.2020

Albasat

Leave a Comment