ALBASAT
Societate

5104 doze de vaccin împotriva COVID-19 vor fi transmise în regiunea transnistreană

Autoritățile de la Chișinău vor preda centrelor de sănătate din regiunea transnistreană 5104 doze de vaccin anti-COVID-19, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare, din toate loturile de asistență umanitară oferite Republicii Moldova, dar și din achizițiile efectuate din resurse bugetare, autoritățile în mod proporțional au redistribuit locuitorilor din regiunea transnistreană aproximativ 190 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19.

De asemenea, pentru întreținerea serviciilor exemplare și vindecarea grabnică a celor infectați, regiunii transnistrene, pe lângă vaccin, i s-au transmis și loturi umanitare ce conțineau echipamente de protecție individuală și aparataj medical performant.

În zilele apropiate, este preconizată înmânarea unui nou lot de ajutor umanitar locuitorilor din stânga Nistrului și municipiul Bender, în număr de 500 de mii de măști de unică folosință, 240 de mii de aparate de respirat și 50 de mii de teste rapide de detectare a antigenului SARS CoV-2.

Related posts

Maia Sandu și Roberta Metsola: Locul Moldovei e în Uniunea Europeană

Albasat

Mii de locuitori din orașul Nisporeni și comuna Vărzărești vor beneficia de acces la sistemul de canalizare extins

Albasat

Cursul valutar oficial la 02.12.2021

Albasat

Leave a Comment