ALBASAT
Jurnalul sănătății Sanatate Societate

Din ce sunt făcuți crenvurștii – Imaginile care spun tot și care te fac să nu îi mai mănânci

Crenvurștii sunt preferații multora la mic dejun sau alte mese ale zilei, însă acest preparat nu este deloc benefic pentru sănătatea noastră. Medicii ne atenționează că dacă îi consumăm în exces, ne pot dăuna pe termen lung.

Nu mai consumați crenvurştii la mic dejun

Crenvurştii sunt tocătură din resturi de carne, tendoane, şoric, slănină, cu totul, până la 40 la sută grăsime, la care se pune şi carne dezosată mecanic sau carne MDM, o tocătură din resturi precum tendoanele. Grăsimea din crenvurşti ne îngraşă şi creşte nivelul colesterolului. Crenvurştii mai conţin şi nitrit dar şi nitratul de sodiu, E250 şi E251, care împiedică dezvoltarea bacilului botulinic şi dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisantă. Totodată, conţin şi monoglutamat de sodiu, sau E621, substanţă care face mâncarea gustoasă.

„Deşi par dietetici, crenvurştii au o calitate îndoielică şi sunt bogaţi în grăsimi şi aditivi. Alături de cârnaţi, salamuri, diferite tipuri de suncă îi găsim aproape zilnic în meniul copiilor, fie la gradiniţe, şcoli, fie la mesele de acasă.  Pe lângă restul aditivilor periculoşi au şi adaos mare de sodium, deloc bun pentru sănătate”, spune Liana Conţiu, nutriţionist– dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară.

Pentru a putea înțelege care este rețeta acestui preparat, puteți vedea în video-ul de mai jos toți pașii.

Related posts

Mamele ar putea avea asigurare medicală din partea Guvernului până când copilul face 2 ani

AlbasatTV, Nisporeni

Alegătorii pot solicita de astăzi votarea la locul aflării

Albasat

Cursul valutar oficial la 10.06.2020

Albasat

Leave a Comment