Societate

A fost dat startul maratonului de vaccinare la Palatul Republicii

A fost dat startul maratonului de vaccinare la Palatul Republicii din centrul capitalei. De la ora 9.00, când a început maratonul, oamenii au format cozi pentru a fi imunizați, transmite IPN.

Directorul centrului COVID -19 din Chișinău, Oleg Crudu, care și director al Spitalului „Sfânta Treime”, a precizat că centrul de vaccinare deschis la Palatul Republicii este conceput cu 20 de linii autonome de vaccinare. Oamenii vor alege între patru tipuri de vaccin disponibile la nivel național:  Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm și Sinovac.

După ce li se administrează serul, pacienții sunt transferați în zona de monitorizare, timp de 15-20 de minute, pentru a urmări dacă nu apar reacții adverse la vaccin. Pentru urgențe, a fost amenajată și o zonă de terapie intensivă. Medicul Oleg Crudu precizează că, de la începutul campaniei de vaccinare, nu au fost înregistrate reacții adverse severe, dar acestea pot avea loc: un caz la 20000-40000 de oameni.

La maratonul vaccinării sunt așteptați toți doritorii care vor să se protejeze de infecția COVID-19 și vor să prevină răspândirea acesteia. La maraton se vine fără o programare prealabilă,  doar cu buletinul de identitate. Evenimentul se desfășoară între 28 și 30 mai, la Palatul Republicii, strada Maria Cebotari, nr. 16, în intervalul 09.00 – 22.00.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că, în același timp, își desfășoară  activitatea și Centrul Municipal de Vaccinar, pe strada Petru Rareș, nr. 18.

În  Republica Moldova se desfășoară a treia etapă de vaccinare împotriva COVID-19, care cuprinde populația generală. De la 2 martie, când în țară a început imunizarea împotriva noului coronavirus, au fost administrate 377 mii de doze de vaccin.

Related posts

Lansarea oficială a Zilei Europei 2021

Albasat

Raionul Nisporeni va primi peste 600 doze de vaccin anti-COVID Pfizer

Albasat

Ce învinuiri îi sunt aduse lui Viorel Morari

Albasat

Leave a Comment