ALBASAT
Actualitate Societate

A fost instituită Ziua ambulanței. Va fi marcată pe 2 octombrie

În Republica Moldova a fost instituită Ziua națională a ambulanței. Ea va fi marcată anual pe 2 octombrie. Astfel, autoritățile vor să concentreze atenția societății asupra importanței măsurilor de salvare și a creșterii gradului de responsabilizare a cetățenilor atât pentru protejarea vieții proprii, cât și a celor din jur, transmite IPN.

În octombrie 2023 se împlinesc 20 de ani de la înființarea serviciului de asistență medicală urgentă, coordonarea căruia este asigurată de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. În prezent, în cadrul serviciului de asistență medicală urgentă prespitalicească activează în jur de 5 600 de angajați care răspund anual la circa un milion de solicitări. Potrivit MS, serviciul este unul esențial și în cazuri excepționale, precum pandemii, cutremure, inundații, criza refugiaților sau război.

Ziua ambulanței este marcată în mai multe țări europene, inclusiv în România, prin organizarea de evenimente cu participarea populației, instituțiilor medicale, autorităților și organizațiilor non-guvernamentale.

Related posts

Un pacient de 90 de ani, primul deces cauzat de coronavirus, în Belgia

Albasat

Groenlanda se topește accelerat. Mările și oceanele ar putea înghiți orașe, plaje și zone de coastă întregi în următorii 30 de ani

Albasat

Uniunea Europeană va finanța restaurarea și conservarea morii de vânt din satul Gaidar

Albasat

Leave a Comment