Portal de știri
Nisporeni Societate

A fost semnat contractul ce prevede construcția apeductului ce va asigura cu apă din România 13 localități din Nisporeni și Ungheni

A fost semnat contractul care prevede construcția apeductului magistral de interconexiune a râului Prut prin satul Măcărești, ce va asigura accesul la apă potabilă din România a 13 localități din raionale Nisporeni și Ungheni. Contractul a fost semnat în data de 1 septembrie de către reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Consiliului Raional Nisporeni și „IZODROMGAZ”.

Acest proiect de dezvoltare este planificat pentru implementare în decurs de 35 de luni și prevede construcția apeductului magistral cu lungimea de 29, 8 km, cu conectare la punctul de traversare „Măcărești” a râului Prut către 13 localități. De asemenea, în cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de construcție a rețelelor interioare în localitățile Brătuleni și Isăicani pe o lungime de 24,3 km, cât și construcția a 4 stații de pompare, 10 castele și 6 rezervoare de apă.

Cele 13 localități prevăzute în proiect sunt: comuna Măcărești, satul Frăsinești, satul Costuleni din raionul Ungheni și comuna Boldurești, satul Chilișoaia, satul Băcșeni, comuna Brătuleni, satul Cîrnești, comuna Valea Trestieni, satul Isăicani, satul Luminița, satul Selișteni, satul Odobești din raionul Nisporeni.

În urma activităților planificate pentru a fi realizate se urmărește îmbunătățirea accesului locuitorilor la servicii comunale de calitate, înființarea entității cu profil în prestarea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație, fapt ce va duce la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și diminuarea incidenței de boli condiționate de accesul la apă.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie 59 328 000.00 MDL, dintre care circa 90% din cheltuieli vor fi acoperite din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar restul sumei va reprezenta contribuția aplicantului.

Related posts

Pro Moldova cere Curții Constituționale să se pronunțe cu privire la starea de urgență

Albasat

Maia Sandu: UE a introdus condiții politice pentru că Guvernul nu are angajament față reforme

Albasat

Un grup de părinți cere anularea procesului educațional online: nu au fost create condiții

Albasat

Leave a Comment