Portal de știri
Societate

UE oferă Republicii Moldova 75 de milioane de euro în calitate de suport bugetar

Republica Moldova beneficiază de sprijin din partea Uniunii Europene pentru a ameliora consecințele crizei energetice. Comisia Europeană oferă autorităților de la Chișinău 75 de milioane de euro. Banii vor ajunge în bugetul de stat în calitate de sprijin bugetar. Anunțul a fost făcut astăzi printr-un mesaj postat de Twitter de către directorul general adjunct al Direcţiei generale Vecinătate şi Negocieri privind Extinderea de la Comisia Europeană, Katarina Mathernova, notează IPN.

„Comisia Europeană continuă să sprijine Republica Moldova în contextul situației energetice dificile, a prețurilor ridicate la gaz pentru cei mai vulnerabili cetățeni și a necesității de îmbunătățire a eficienței energetice”, se menționează în mesajul oficialului de la Bruxelles.

La 1 august Republica Moldova a primit din partea Uniunii Europene alți 50 de milioane de euro, banii reprezentând prima tranșă din asistența macrofinanciară de 150 de milioane de euro. Din suma de 150 de milioane de euro, 120 de milioane sunt credit la o dobândă avantajoasă, iar 30 de milioane sunt grant.

Related posts

Un bărbat care lucra paznic a fost găsit carbonizat

Albasat

Deputat PAS, despre starea de urgență: Ciocoi face jocul majorității PSRM-Șor

Albasat

Drumarii din Nisporeni sunt pregătiți să înfrunte iarna

Albasat

Leave a Comment