ALBASAT
Nisporeni Societate

A început acțiunea de igienizare și dezinfecție a oraşului Nisporeni

La Nisporeni a demarat acţiunea de igienizare și dezinfecție pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Astfel, străzile din oraş, trotuarele, mobilierul stradal, parcurile, terenurile de joacă, curţile blocurilor, filialele băncilor, precum şi alte instituţii sunt stropite cu soluţie de dezinfectant, complet autorizată.

Primăria oraşului a luat această măsură pentru a preveni îmbolnăvirea cetățenilor cu Covid-19.

 GRIGORE ROBU, PRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI: “În situaţia care toată ţara este pusă în alertă şi în situaţie de urgenţă, şi Primăria oraşului Nisporeni a venit cu acţiuni concrete pentru a salubriza oraşul şi anume în situaţia de astăzi chiar a dezinfecta oraşul. Am găsit cu greu o companie, care ne-a livrat 10 tone de material dezinfectant pe teritoriul oraşului Nisporeni, care urmează să fie împrăştiat pe teritoriul oraşului Nisporeni, după care urmează şi acţiuni în instituţiile preşcolare, care sunt în subordinea noastră, directe deja.” 

Pentru cele 10 tone de soluţie dezinfectantă, care au fost  achiziţionate de la o companie specializată, au fost cheltuiţi peste 50 de mii de lei.

GRIGORE ROBU, PRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI: “Noi astăzi suntem puşi în situaţia de a veni cu un apel către toţi locuitorii oraşului Nisporeni de a da dovadă de înţelegere,  de a sta acasă şi de a fi alături de administraţia publică, însă noi cu întreaga  echipă  a Primăriei, cu celula Situaţii Excepţionale facem tot ce ne stă în puteri pentru a dezinfecta oraşul.” 

În timp ce muncitorii stropeau cu dezinfectant străzile şi spaţiile des circulate, poliţia asigura ordinea publică.

 ION MATEESCU, OFIŢER AL SERVICIULUI SUPRAVEGHERE TEHNICĂ ŞI ACCIDENTE RUTIERE: “Angajaţii IP Nisporeni sunt alături de administraţia publică locală şi în această perioadă. În timp ce se efectuează dezinfectarea oraşului Nisporeni, noi menţinem ordinea publică pentru siguranţa publică şi totodată fluidizăm traficul. De către angajaţii Secţiei de Securitate Publică a IP Nisporeni, de comun cu cetăţenii şi administraţia publică locală, noi mergem pe străzi şi informăm persoanele cu înmânare de pliante cu conţinut informativ despre măsurile de profilaxie, de siguranţă şi ce ar trebui să facă persoanele. Atenţionăm persoanele care se reîntorc de peste hotare: Respectaţi, vă rog frumos, regimul de carantină!” 

Localnicii au apreciat măsurile întreprinse de către autorităţi în contextul răspândirii virusului COVID-19.

“Chiar mă bucur pentru că fac aşa lucrări de dezinfecţie, fiindcă trebuie. Noi trebuie să ne păzim. Asta e un lucru bun, foarte bun.”

 “Pentru noi o face, nu face pentru altul şi sperăm să fie mai bine, spre bine să mergă. Ne străduim şi noi să respectăm, ceea ce se spune, aceea trebuie de făcut. “

“E foarte bună pentru sănătatea omului, la toţi. Distrug microbii şi noi să fim sănătoşi şi să înfruntăm boala asta. Când ieşim, ne temem să ne ducem, stăm cu frica în sân întotdeauna.”

Măsura de dezinfectare a oraşului Nisporeni completează seria de măsuri demarate de autorităţi pentru a preveni răspândirea virusului COVID – 19. De asemenea, fiecare persoană are datoria civică și morală de a respecta câteva reguli de bază pentru a preveni răspândirea pandemiei: spălatul frecvent pe mâini și limitarea deplasărilor în spaţiile publice.

Related posts

Record de temperatură în Siberia, deasupra Cercului Polar: 38 de grade în orașul Verkhoyansk

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 28.05.2020

Albasat

Televiziune digitală terestră în Nisporeni

Albasat

Leave a Comment