Portal de știri
Societate

Acces deschis pe două poduri de pe M5

După un an și jumătate de reparații, este deschis accesul pe podurile de pe drumul M5 (frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina), km 38,34 și km 24,93. Investiția a urcat la 37 de milioane lei, bani alocați în totalitate din mijloacele fondului rutier, precizează Administrația de Stat a Drumurilor într-un comunicat de presă citat de IPN.

La zona de acces la podul km 38,34 din orașul Briceni, au fot executate lucrări de reabilitare a sistemului rutier. Pe sectoarele de racordare a fost restabilit stratul de uzură cu ajustarea profilului drumului la cotele de proiect. S-au efectuat lucrări de demontarea parapetului existent cu lungimea de 440 de metri și montarea acestuia conform prevederilor normativelor în vigoare.

Lucrările de reparație a podului la km 24,935 (s. Beleavinți) au prevăzut demolarea parapetului existent și înlocuirea acestuia cu parapet nou, cu lungimea de 376 de metri. S-a coordonat includerea suplimentară a lucrărilor de rambleiere a taluzurilor și acostamentelor în volum de 350 de metri cubi.

Lungimea podurilor este de 62,10 metri, cu circulație pe două benzi. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost preconizat pentru 31 decembrie anul curent.

Related posts

Spania înregistrează 832 de decese în 24 de ore. Este cel mai grav bilanț de la izbucnirea crizei Covid-19

Albasat

Alte 249 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 25362

Albasat

Șef de direcție de la BNM și adjunctul ANP, plasați din nou în arest

Albasat

Leave a Comment