ALBASAT
Societate

Acces liber în cimitirele din Chișinău, cu respectarea măsurilor de protecție

Accesul persoanelor în cimitirele din municipiul Chișinău va fi permis, începând de duminică, 9 mai, până la ora 17.00. Declarația a fost făcută de primarul general al capitalei, Ion Ceban, după ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, transmite IPN.

Totuși, oamenii care vor veni la cimitire vor trebui obligatoriu să poarte mască, să păstreze distanța fizică și să nu consume alimente și băuturi alcoolice în interiorul cimitirului.

Ion Ceban a ținut să precizeze că primăria nu va organiza transport public special către cimitire. Transportul va circula în următoarele zile conform programului obișnuit. În zonele din preajma cimitirelor vor fi amenajate parcări. Intrarea pe teritoriul cimitirului cu transportul personal este interzis.

Primarul spune că a solicitat oamenilor legii să verifice respectarea măsurilor anti-epidemice în cimitire.

Acum două zile, mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al întregii Moldove a adresat o scrisoare primarului general al municipiului Chișinău și Comisiei pentru Situații Excepționale a capitalei unde a solicitat permiterea accesului enoriașilor în cimitire în data de 9 și 10 mai, pentru a prăznui Paștele Blajinilor, motivând prin faptul că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este în descreștere. Ulterior, și liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat, în cadrul vlog-ului său, că autoritățile municipiului Chișinău ar trebui să ridice restricțiile privind vizitarea cimitirelor de Paștele Blajinilor.

Interzicerea accesului în cimitirele din municipiul Chișinău a fost stabilită la finele lunii aprilie de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, enoriașii fiind îndemnați să facă ordine la mormintele răposaților până la sărbătorile pascale. Anul trecut, în 2020, în cimitirele din municipiul Chișinău accesul a fost restricționat de Paștile Blajinilor.

Related posts

A fost precizat termenul limită în care compania de asigurări trebuie să achite despăgubirile

Albasat

SUA a donat Ministerului Apărării echipament de protecție în valoare de 15 mii de dolari

Albasat

Ambasadorul Viorel Ursu: Voluntarii Corpului Păcii revin în Republica Moldova

AlbasatTV, Nisporeni